Kometa vládla! Hradec deklasovala 8:0 a v semifinále jde do vedení

Foto: Roman Kantor, hc-kometa.cz

Hradecké prokletí trvá – ani na devátý pokus nedokázal Mountfield v Brně zvítězit. Kometa mu uštědřila debakl 8:0 a v semifinále Generali play off Tipsport extraligy jde do vedení 2:1 na zápasy. O góly domácích se postarali Martin Erat, Hynek Zohorna, Martin Zaťovič, Michal Gulaši, Martin Nečas a hattrick zaznamenal Ondřej Němec. Čtvrté utkání série se hraje v pondělí od 17:20 opět v Brně.

Od roku 2013, kdy se extraligová licence přesunula z Českých Budějovic do Hradce Králové, nedokázali hokejisté Mountfieldu v Brně ani jednou z osmi zápasů vyhrát.

Série nezdařilých nájezdů na DRFG Arenu pokračuje a potrvá minimálně do pondělního večera.

O nedělním vítězství Jihomoravanů rozhodla především druhá třetina, pojďme se ale za zápasem ohlédnout chronologicky.

Jako první překonal Patrika Rybára obránce Ondřej Němec. Na konci úvodní části se brněnští fanoušci radovali znovu... Jenže předčasně – podle názoru videorozhodčího nepřešel po střele Vojtěcha Němce puk brankovou čáru, a do kabin se tak šlo za stavu 1:0.

A tím se dostáváme ke zlomové části zápasu. Ve 22. minutě využil přesilovou hru Martin Erat, pro kterého se jednalo o první trefu v letošním play off. V čase 28:19 přidal svůj druhý gól v utkání Ondřej Němec a na konci třetiny navýšil skóre na 4:0 Hynek Zohorna.

Brněnský koncert a zároveň hradecký rozklad pokračovaly i v dalších dvaceti minutách. Navzdory změně ve východočeském brankovišti – Rybára nahradil Ondřej Kacetl.

Václav Sýkora (trenér Mountfieldu): „Budu hodnotit jenom první půlku zápasu, tu druhou totiž vůbec nemá cenu hodnotit. Čekali jsme velký nápor Komety, myslím, že si domácí nevytvořili až tolik jasných gólových šancí v první třetině, ale dali i tak gól na 1:0, my jsme šance nevyužili. Zlomový moment přišel v polovině druhé třetiny, kdy Kometa využila přesilovky, tyto góly si myslím, že rozhodly utkání. Ztratili jsme zápas, ale zítra se hraje znova.“

Kamil Pokorný (trenér Brna): „Diváci nás hnali, začali jsme náporem. Ve druhé třetině jsme byli hodně rádi, že nám vyšly přesilovky, které nám v Hradci moc nefungovaly. Následně se už přenesla pohoda na naše hokejky, přidali jsme několik gólů. což ale znamená pouze jeden bod. Nepodléháme euforii a chceme se dobře připravit na zítřejší zápas. Marku Čiliakovi gratuluji k narozeninám a k vychytané nule.“

HC KOMETA BRNO – MOUNTFIELD HK 8:0 (1:0, 3:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 8. O. Němec, 22. M. Erat (Krejčík, Zaťovič), 29. O. Němec, 37. H. Zohorna (Mallet), 43. Nečas (H. Zohorna), 46. Zaťovič (M. Erat, Krejčík), 48. Gulaši (Krejčík), 52. O. Němec.
Rozhodčí: Hribik, Pražák – Brejcha, Suchánek.
Vyloučení: 5:6, navíc Dietz (Mountfield) 10 minut.
Využití: 2:0.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 25:24.
Diváci: 7700 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Ondřej Němec – Alexandre Picard.
Stav série: 2:1.
HC Kometa Brno: Čiliak – O. Němec, Krejčík, Gulaši, Kováčik, Malec, Bartejs, Král – Kvapil, Hruška, M. Erat – Dočekal, Čermák, Vincour – Zaťovič, V. Němec, Haščák – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Vondráček. Trenéři: Zábranský, Pokorný, Pešout a Haken.
Mountfield HK:
 Rybár (od 40. Kacetl) – Dietz, Gregorc, Newton, Štajnoch, Vydarený, Pláněk, Čáp – Dej, Kukumberg, Bednář – Picard, Knotek, Jarůšek – Šimánek, Dragoun, Köhler – Kopta, Nedvídek, Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Brněnští fanoušci v zápase s Mountfieldem.

Brněnští fanoušci v zápase s Mountfieldem. | Foto: Roman Kantor, hc-kometa.cz

Další program semifinále Generali play off TELH

Pondělí 3. dubna – 4. zápas:
17:20 HC Kometa Brno – Mountfield  HK (ČT sport)

Úterý 4. dubna – 3. zápas:
17:20 Piráti Chomutov – Bílí Tygři Liberec (ČT sport)

Středa 5. dubna – 4. zápas:
17:20 Piráti Chomutov – Bílí Tygři Liberec (ČT sport)

Čtvrtek 6. dubna – 5. zápas:
17:20 Mountfield HK – HC Kometa Brno (ČT sport)

Pátek 7. dubna – případný 5. zápas:
17:20 Bílí Tygři Liberec – Piráti Chomutov (ČT sport)

Sobota 8. dubna – případný 6. zápas:
17:20 HC Kometa Brno – Mountfield  HK (ČT sport)

Neděle 9. dubna – případný 6. zápas:
17:40 Piráti Chomutov – Bílí Tygři Liberec (ČT sport)

Pondělí 10. dubna – případný 7. zápas:
17:20 Mountfield HK – HC Kometa Brno (ČT sport)

Úterý 11. dubna – případný 7. zápas:
17:20 Bílí Tygři Liberec – Piráti Chomutov (ČT sport)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz