Kometa nás předčila v maličkostech, tvrdí Denis Kindl

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz

31. března 2018, 20:11

Jan Kulíšek

Před semifinálovou sérií Plzně s Kometou se často používaly fráze, že jde o předčasné finále a že se můžeme těšit na reklamu na Tipsport extraligu. První bitva vysoká očekávání minimálně splnila. Obhájci titulu z Brna si připsali 11. výhru v play off v řadě a v dramatickém duelu předčili indiány o jednu trefu 3:2.

Do utkání vstoupila lépe Kometa, která se v 12. minutě dostala do náskoku, když podstatného nedůrazu před vlastní brankou indiánů využil bývalý hráč Plzně Vondráček. Domácí se pak dostali do hry a dokázali bez úhony přežít i pětiminutové oslabení po vyloučení Kubalíka. A když se už už nadechovali k odpovědi ve vlastní první přesilovce, srazila je opět chyba vzadu. Zkušený kapitán Kadlec si nepohlídal Malleta a fauloval ho tak, že se pískalo trestné stříletí. To útočník Komety i s trochou potřebného štěstí proměnil.

„Kometa nás dneska předčila v maličkostech. Třeba jsme si dovolili nechat dát gól ve vlastní přesilovce a také jsme doplatili na naši, dejme tomu, nedisciplinovanost, kvůli které jsme se ve druhé třetině nedostali do takového tempa, jak jsme zvyklí před našimi diváky. Druhá část nás podle mě stála zápas,“ hodnotil po utkání útočník Denis Kindl.

Nesportovní zákrok Tomáše Kubalíka

Plzeňané se přece jen dostali na kontakt, když zprvu nevýraznou šanci v první gól Západočechů proměnil právě Kindl i s přispěním jednoho z Brněnských. Jenže záhy to bylo opět o dvě trefy, po šesti sekundách nabídnutou přesilovku proměnil Hynek Zohorna. Diváci v Home Monitoring Aréně ale viděli drama až do posledních chvil, protože necelé čtyři minuty před třetí sirénou poslal svůj tým na kontakt bek Sklenička. Ale Marek Čiliak pak s přispěním obětavé hry týmu před sebou vyrovnání nedovolil a Kometa si připsala veledůležitou první výhru v sérii.

„Zítra je nový den!“

„Ve třetí části jsme potřebovali i trochu štěstí, abychom vyrovnali. Měli jsme tam nebezpečné střely, ale to měli i hosté,“ pokračoval Kindl. „Do utkání jsme nevstoupili tak, jak jsme si představovali, přesto jsme v první části mohli jít do vedení. Škoda, že se nám to nepodařilo, utkání mohlo vypadat jinak.“

Hromadná potyčka

O vstupu do utkání a přístupu plzeňských hráčů hovořil na tiskové konferenci i trenér domácí Ladislav Čihák. „Musím pokárat některé hráče, musejí přidat a zítra to snad bude vypadat jinak. Z výkonu jsem trochu zklamaný, chybí větší bojovnost,“ nešetřil kritikou. Plzeňští ale udržují optimismus: „Zítra je nový den!“ hlásí Denis Kindl.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz