KHL navýší počet zápasů. Togliatti a Chanty-Mansijsk se loučí, Slovan žije

Foto: hclada.ru

28. března 2018, 15:14

Adam Bagar

Kontinentální liga už delší dobu plánovala snížení počtu účastníků soutěže. A jak avizovala, tak také učinila. Vedení KHL dnes v Moskvě schválilo seznam 25 účastníků pro nadcházející ročník 2018-19. Chybějí v něm Jugra Chanty-Mansijsk a Lada Togliatti.

Vedení soutěže si nechalo sestavit žebříček klubů, ve kterém zohlednilo kromě výsledků také jejich ekonomickou situaci nebo divácký zájem. Podle toho následně vybrala dva celky, které si vytáhly černého Petra. Poslední skončila Jugra a předposlední Lada. Oba týmy z Východní konference se v ruské KHL loučí.

Za Ladu letos hrál Novotný, dres Jugry oblékali Vitásek a Polák

Dres Togliatti v aktuální sezoně oblékal také útočník Jiří Novotný, za Chanty-Mansijsk hráli obránce Ondřej Vitásek s útočníkem Vojtěchem Polákem. Podle původních plánů měly ligu opustit tři kluby. Což by znamenalo i konec Čerepovce, který letos z osmého místa Západní konference postoupil do play off.

„Bojoval jsem za 24 účastníků, jak jsme plánovali, ale kluby se rozhodly pro 25 týmů.“

„Bojoval jsem za 24 účastníků, jak jsme plánovali, ale kluby se rozhodly pro 25 týmů. Jugra a Lada budou automaticky převedeny do nižší VHL,“ říká šéf ruské KHL Dmitrij Černyšenko s tím, že minimálně jeden klub opustí soutěž i za rok a v případě rozšíření o další zahraniční klub by byly vyloučeny dokonce dva.

V nové sezoně se zvýší počet utkání, změní se i formát play off?

V ohrožení byl třeba také Slovan Bratislava, ale ten skončil v tabulce na 21. místě a v soutěži bude nejspíš pokračovat. Teď už jen záleží na vedení slovenského klubu, zda do nové sezony půjde a dokáže sehnat dostatek finančních prostředků. Na hraně byly kromě Severstalu a Slovanu také Vladivostok či Riga.

142 minut a 83 zákroků brankáře! KHL zažila rekordní zápas »

V nové sezoně KHL se zvýší počet utkání, v základní části sehraje každé mužstvo 62 zápasů místo dosavadních 56, přičemž se bude hrát víc duelů mezi týmy v divizích či konferencích a méně s celky ze druhé konference. Změnit se může i play off, týmy z rozdílných konferencí by se mohly potkat dříve než ve finále.

Žebříček klubů Kontinentální ligy za poslední tři roky

Foto: khl.ru

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz