Kanadská posila pro Energii! Kádr Karlových Varů rozšíří Rodney

Na slabší vstup do nové sezony Tipsport extraligy reagovalo vedení karlovarské Energie nejprve příchodem dvou ofenzivních hokejistů, po nástupu Ivana Rachůnka a Tomáše Bulíka je tady nyní čerstvá posila do obrany. Kádr Západočechů vyztuží kanadský zadák Bryan Rodney (na snímku), který před časem sehrál 34 utkání NHL za Carolinu a Edmonton. Teď jednatřicetiletý rodák z Londonu míří do Karlových Varů, s týmem Energie by měl poprvé trénovat v úterý.

Představitelé klubu delší dobu naznačovali, že by rádi angažovali kvalitního obránce. Jejich pohled mířil za hranice, v uplynulých dnech probíhala jednání s agentem Rodneyho, nyní jsou rozhovory v cíli. Hokejista, který loňskou sezonu nastupoval v rakouské EBEL za italské Bolzano, podepsal s Energií smlouvu do 30. dubna 2016.

"Záměrem vedení je jednak posílit defenzivu, ale také produktivitu v přesilových hrách. Ty se nám dlouhodobě nedaří a od Bryana si slibujeme, že nám s touto herní činností výrazně pomůže," uvedl pro klubový web generální manažer karlovarského oddílu Miroslav Vaněk.

Například v Bolzanu se Rodney prezentoval solidními statistikami: v 45 utkáních základní části EBEL vstřelil šest branek a přidal 20 nahrávek. "Bryan je hráčem, který po celou svou kariéru každou sezonu vykazuje vysokou produktivitu. Zároveň jeho příchod velmi výrazně zvýší konkurenci mezi našimi obránci a doufáme, že přinese i pověstnou kanadskou tvrdost a nasazení," doplnil Vaněk.

Rodney v západočeských lázních naváže na jiné zámořské hokejisty, kteří v klubu před ním působili. Během výluky NHL v sezoně 2012-13 oblékal dres Energie obránce Andrew MacDonald, jenž je nyní v kádru Philadelphie, totéž platilo u jiného beka Dustina Kohna a útočníka Matta Keitha - ten se ale příliš neprosadil a poměrně brzy odešel do Rakouska.

V Karlových Varech věří, že Rodney bude z jiného těsta. Pro kanadskou posilu půjde o druhé evropské působiště, roční zkušenost z EBEL by mu měla hodně usnadnit vstup do Tipsport extraligy. Rodney je v krátké době druhým hokejistou se zkušenostmi z NHL, jehož uvidí naše nejvyšší soutěž. Sparta před několika dny angažovala útočníka Curtise Hamiltona, dřív hráče organizace Edmontonu. Novic v sestavě Energie by se měl v utkání poprvé představit v pátek na olomouckém ledě.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz