Kacetl nechtěl sedět, tak si zachytal. Jeho mise skončila, půjde do derby?

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

21. prosince 2016, 16:19

Marek Votke

Je to už skoro měsíc, co Dynamo naposledy vyhrálo domácí zápas, a ani s Libercem se mu to nepovedlo. Úřadující mistr na východě Čech utnul svou třízápasovou sérii proher a odvezl si tři body za těsné vítězství 3:2. O výhře rozhodli Tygři v poslední třetině, šlo o dvaadvacátou poslední třetinu, kterou svěřenci Filipa Pešána letos ovládli. „Myslím, že nás po celou sezonu zdobí trpělivost, a právě díky ní se můžeme pyšnit touto statistikou,“ říká šéf liberecké střídačky.

V minulém kole se Dynamo mohlo pochlubit výhrou 4:2 na ledě Olomouce, kdy se jednalo o velmi důležité vítězství s ohledem na boje o postup do elitní desítky. Po utkání Východočeši na tuto pozici ztráceli šest bodů, po zápase s Libercem a další těsné prohře je to už zase o něco horší – osm.

Těsná prohra. To je termín, který v Pardubicích všichni dobře znají. Ta úterní s Libercem byla totiž již dvanáctou porážkou o jedinou branku v letošní sezoně, tentokrát 2:3. Do utkání přitom Východočeši nevstoupili vůbec špatně a hned v prvních minutách měl dvě velké šance čerstvý reprezentant David Tomášek, jenž v prvním případě neproměnil únik přes libereckého obránce, a ve druhém pohrdl krásnou přihrávkou od Petra Hubáčka, který vystihl libereckou rozehrávku.

„Začali jsme dobře, chtěli jsme být od začátku aktivní, to se nám ale dařilo prvních pět minut, potom naše tempo opadlo, čehož Liberec využil a odskočil nám do dvoubrankového vedení,“ přemítá Pavel Rohlík. Skóre totiž v sedmé minutě individuální akcí otevřel Vladimír Svačina a za sedm minut zvýšil přesnou bombou mezi Kacetlovy betony Filip Pyrochta.

„Bude to určitě zajímavý zápas. Uvidíme, jestli budu chytat, to ještě nikdo neví. Ale rozhodně by to bylo zajímavé!“

„O přestávce mezi druhou a třetí třetinou jsme si v kabině nějaké věci vyříkali a možná i díky tomu jsme zápas vyrovnali, za což jsem potom hráčům poděkoval,“ hodnotí krátce druhou třetinu Rohlík. Po poradě v kabině dokázalo Dynamo srovnat krok po gólech Redenbacha a Hubáčka. „Soupeř ale potom chtěl víc a my jsme v závěru propadli na modré čáře. Liberec se jednou šikovnou přihrávkou dostal před branku a zápas rozhodl,“ pokračuje generální manažer a hlavní trenér v jedné osobě.

V zápase si pořádně zachytal Ondřej Kacetl, na něhož šlo třicet střel. „Škoda, že nám utekl začátek, byl to dobrý zápas. Ve druhé třetině jsme dokázali srovnat, potom jsme ale vlastní chybou utkání prohráli,“ hovoří brankář, jenž má za sebou zřejmě poslední účinkování v dresu Dynama. Měsíční hostování vypršelo.

„Mám informace takové, že moje hostování skončilo a vracím se zpět do Hradce Králové,“ potvrzuje. Na otázku, jak hodnotí své hostování, odpovídá: „Bylo to nahoru dolů, výhra střídala prohru, jestli mi to něco dalo? To uvidíme,“ usmívá se Kacetl, jenž nechybí v nominaci na Spenglerův pohár, kterého se Mountfield zanedlouho zúčastní.

Ještě předtím ho ale čeká derby na domácím ledě právě s Dynamem. Kacetl už v tu dobu bude oblečen v barvách úhlavního pardubického rivala. „Bude to určitě zajímavý zápas. Uvidíme, jestli budu chytat, to ještě nikdo neví. Ale rozhodně by to bylo zajímavé!“ přiznává.

Zároveň také nevylučuje možnost, že by se v dresu Dynama někdy v budoucnu zase objevil. „Určitě bych se téhle možnosti nebránil, jsem rád, že jsem tu mohl hrát a ukázat svoje kvality a pořádně si zachytat, ne jen sedět na lavičce. Teď už ale záleží na klubech, jak se domluví. Já budu tam, kde mám být,“ uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz