Jednou to přijít muselo. Litvínov se rozloučil s klubovými legendami

Foto: hcverva.cz

25. dubna 2022, 20:48

Adam Bagar

Zkušení útočníci Viktor Hübl s Františkem Lukešem, kteří byli mnoho let tahouny týmu a nesmazatelně se zapsali do historie tamního hokeje, se v Litvínově loučí. Klub o tom informoval v tiskové zprávě.

„Viktor i Franta se řadí mezi litvínovské legendy. Pro klub toho odvedli hrozně moc a je až úctyhodné, jakých milníků během svých kariér dosáhli. Nastal čas na generační obměnu, bylo jasné, že to jednou přijít musí,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

„S klukama se chceme velkolepě rozloučit. Máme v plánu hokejovou exhibici i vyřazení jejich čísel. Chtěl bych oběma poděkovat za jejich práci v klubu a přeji jim hodně štěstí v další životní etapě,“ doplňuje Hynek.

Viktor Hübl a František Lukeš, kteří v roce 2015 přispěli k historickému titulu, se tak zařadí mezi velikány litvínovské historie jako jsou Martin Ručinský, Jiří Šlégr, Robert Reichel, Miroslav Kluc a Ivan Hlinka, jejichž čísla už nikdo neoblékne.

Foto: hcverva.cz

43letý Hübl, který je držitelem řady extraligových rekordů, působil v Litvínově od roku 2002. Dosavadní kapitán týmu a klubový rekordman v počtu bodů, asistencí i odehraných zápasů odehrál v černožlutém dresu 976 utkání s bilancí 308+402.

O čtyři roky mladší Lukeš přišel do klubu už v dorosteneckém věku, pak šest sezon strávil v zámoří, ale v roce 2006 se vrátil a působil tam až dosud. Za Severočechy odehrál 847 zápasů, v nichž zaznamenal 626 bodů (255+371).

„Podstatnou část sezony jsem je pozoroval, jak se statečně perou, ale věku neporučíte.“

„Oba kluci pro litvínovský hokej udělali strašně moc. Viktor v poslední sezoně překonával jeden rekord za druhým. Vybudoval si v extralize obrovský kredit, v Litvínově má dveře otevřené,“ pokyvuje hlavní trenér Vervy Vladimír Růžička.

„Všichni si přejeme, aby jednou v klubu pracoval. Franta je obdobný příklad. Obrovský respekt pro oba kluky. Podstatnou část sezony jsem je pozoroval, jak se statečně perou, ale věku neporučíte,“ dodává Růžička na adresu klubových legend.

Foto: hcverva.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz