Je to už zoufalost, pořád dostáváme nálože, štve slávistu Furcha

Foto: hc-slavia.cz

2. února 2015, 14:57

Adam Bagar

Ačkoli se říká, že derby nemá favorita, tentokrát tuto úlohu jasně plnili sparťané, kteří chtěli v pražské O2 Areně potvrdit herní pohodu. A podařilo se jim to dokonale. Svého rivala smetli a jejich brankostroj se i díky sedmi využitým přesilovým hrám zastavil až na čísle devět! "Pořád si říkáme, že nebudeme dělat fauly, ale zůstává jen u těch řečí," líčí nešťastný Dominik Furch, který musel po páté trefě přenechat své místo v brankovišti Adamu Svobodovi.

Takto si Slavia derby rozhodně nepředstavovala. Přitom ještě v polovině divokého střetnutí držela nadějný výsledek 4:4, když v podstatě z každého ohrožení branky slavila. "Po dvou třetinách jsme ztráceli dvě branky a dalo se s tím něco dělat," ví Dominik Furch. Ale to se nestalo a sparťané třetí dějství jasně opanovali, nastříleli další tři góly a slavili suverénní vítězství 9:4!

"Když sedíme naproti naší střídačce, těžko můžeme vyhrávat. Faulujeme, protože nebruslíme. Přijde zápas a nemáme nohy. Je to špatné."

"Nevím ani, co na to říct, pořád dostáváme nálože. Vůbec nevím, co s tím. Trošku zoufalost. Zase jsme se dostali tam, kam jsme nechtěli," kroutí hlavou Furch. Jeho tým doplatil hlavně na častá vyloučení. "Pořád si říkáme, že nebudeme dělat fauly, ale neustále zůstává jen u těch řečí. Je to pořád dokola," zlobí se Dominik Furch, jenž musel uznat sílu Sparty v přesilovkách.

"Sedlo jim to, rozhodli tím střetnutí. Vyškolili nás v tom, jak se mají přesilovky hrát. Přitom jsme jich taky měli hodně, dvakrát jsme dokonce hráli pět na tři. Nic z toho," pokračuje zklamaný čtyřiadvacetiletý gólman, jenž přece jen vidí ve slávistické hře malý posun. "Nějaký ano, ale srážejí nás vyloučení a fatální chyby, které i v docela vyrovnaných zápasech rozhodují," ví Furch.

To byla jízda, těší Vondrku po derby. Fanoušci Slavie na něj bučeli

Ten opustil brankoviště posledního týmu elitní tuzemské soutěže po páté trefě, ale pak se ještě na moment kuriózně do branky vrátil. "Dostal jsem pokynu od trenéra, abych tam šel. Nevím proč," říká po situaci ze závěru druhého dějství, kdy domácí zahrávali přesilovku pět na tři. Tu však nevyužila, na rozdíl od svého soupeře, jenž se v přesilové hře prosadil celkem sedmkrát.

"Něco takového jsem ještě nezažil, ale sehráli to výborně," uznává střelec Miloslav Čermák. "Když sedíme naproti naší střídačce, těžko můžeme vyhrávat. Musíme se toho vyvarovat. Zbytečné fauly pramení z toho, že nebruslíme. Na tréninku nám to přitom jezdí. Pak přijde zápas a nemáme nohy. Je to špatné," popisuje Čermák po prohraném derby, které vidělo 10152 diváků!

Sestřih utkání Slavia – Sparta

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz