Janus: Litvínov mi bude chybět. O dalším angažmá jasno nemá

Foto: hcverva.cz

13. května 2017, 9:27

Adam Bagar

(KOLÍN NAD RÝNEM, od našeho zpravodaje) Na letošním šampionátu plní roli třetího gólmana a čeká na svou šanci. Na klubové scéně pak vyčkává, kdo po něm sáhne. Brankář Jaroslav Janus se po dvou sezonách v Litvínově loučí. "Chtěl bych opět vyzkoušet nějaké zahraniční angažmá," hlásí Janus, který je letos už na svém třetím mistrovství světa.

Ve své první sezoně na severu Čech měl ke spokojenosti daleko, Litvínov totiž po mistrovské sezoně netradičně bojoval o záchranu mezi elitou. Uplynulá sezona už byla výrazně lepší. Jak pro něj, tak i pro Vervu, která skončila po základní části pátá. "Po předchozím ročníku to bylo velké plus. Všichni dřeli, kluci hráli fakt moc dobře, šlapali během celé sezony a táhli za jeden provaz," pokyvuje Jaroslav Janus.

"V Litvínově jsem byl spokojený, ale chtěl bych vyzkoušet nějaké další zahraniční angažmá."

"Ale s tím koncem jsme nebyli spokojení," vyhrkne vzápětí gólman, který měl v dlouhodobé části jedny z nejlepších statistik v soutěži. Litvínov v play off narazil na Hradec Králové, s nímž padl až nečekaně hladce 1:4 na zápasy. "První zápas jsme zvládli, ale další ne. Dělali jsme moc faulů. Na to jsme doplatili, navíc se nám nedařilo v koncovce. Hradec hrál dobře a Patrik Rybár chytal skvěle," vrací se k play off.

V Litvínově s ním byli spokojení, ale slovenský gólman na nabídku nové smlouvy nekývl, chce zkusit zase jinou štaci. "V Litvínově jsem byl spokojený, ale chtěl bych opět vyzkoušet nějaké další zahraniční angažmá," líčí prešovský rodák, který si zachytal zámořskou AHL v Norfolku či necelé tři roky ruskou KHL za Slovan Bratislava. Je ve hře i návrat do Kontinentální ligy? "Zatím vůbec netuším, kam půjdu," říká.

Nebylo jednoduché nastoupit po Francouzovi, kabina byla jako rodina

Na litvínovský hokej každopádně bude vzpomínat v dobrém. "Angažmá v Litvínově mi hodně pomohlo, hlavně práce s trenérem Zdeňkem Orctem. Jsem rád, že mi dali příležitost. Nebylo však jednoduché nastoupit po Pavlu Francouzovi, ale myslím, že to dopadlo dobře. Věřím, že vedení bylo s mými výkony spokojeno. Stejně tak i fanoušci Vervy." Právě ti mu budou nejspíš společně s kabinou chybět nejvíc.

"Je to tak, budou mi scházet. V Litvínově byla vždycky dobrá kulisa, hráli jsme hlavně pro naše fanoušky. Litvínov je hokejové město, kabina byla jako taková rodina. Bude mi to chybět," tuší Jaroslav Janus, který na letošním šampionátu plní roli trojky a čeká tak na svou šanci. Startoval už na dvou MS, v roce 2013 ve Švédsku a Finsku odchytal dva zápasy, o rok později v Minsku jedno střetnutí. Přidá letos další?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz