Jako v NHL? Ano, ale až za rok. Trenérská výzva v extralize se odkládá

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

6. září 2018, 15:07

Adam Bagar

Výkonný výbor Českého hokeje rozhodl, že tzv. trenérská výzva bude v elitní tuzemské soutěži možná až od sezony 2019-20. Hokej.cz o tom informoval tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund.

Extraligové kluby o novinku jednoznačně stály a už se těšily, až trenéři budou moci požádat o přezkoumání brankové situace z hlediska postavení hráče v brankovišti nebo nedovoleného bránění brankáři. Jenže ne všechny arény na to zatím jsou připraveny.

„Technicky připravený, prověřený a odzkoušený systém by byl při startu soutěže k dispozici na méně než polovině extraligových stadionů.“

„Technicky připravený, prověřený a odzkoušený systém by byl při startu soutěže k dispozici na méně než polovině extraligových stadionů,“ líčí ředitel Tipsport extraligy Josef Řezníček s tím, že tzv. trenérská výzva bude možná až od sezony 2019-20.

„Společně s kluby jsme došli k závěru, že ji spustíme až v příštím ročníku, kdy bude dostupná všude. Podmínky musí být v tomto směru stejné, aby nezavdávaly podnět ke spekulacím a diskusím o regulérnosti,“ doplňuje šéf nejvyšší tuzemské soutěže.

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

Trenérská výzva je jednou z aplikací nového systému Videoref. Ve Full HD kvalitě pokrývá celou ledovou plochu a umožňuje zoomování. Využíván bude nejen při trenérské výzvě, ale i při rozhodování brankového videorozhodčího či disciplinární komise.

„Po kontrolách provedených na zimních stadionech musím říci, že tam, kde bude systém nainstalován, posune technologické zázemí extraligy na úplně jinou úroveň,“ hlásí Řezníček s tím, že vývoj videotechniky v extralize od roku 2003 pokročil.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz