Honejsek zastavil jízdu Třince. Nájezdy? Vždycky si věřím, tvrdí

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

3. října 2016, 8:15

Michal Sedláček

Třinecká šňůra osmi výher v řadě je u konce. Přetrhl ji soupeř, který Ocelářům už tolikrát ukončil i sezonu. Zlín nepatří mezi oblíbené soupeře Třince a to se potvrdilo i nyní. Vyrovnané utkání musely rozhodnout až samostatné nájezdy, které měly své dva hrdiny. Tím prvním byl brankář Tomáš Štůrala, jenž nepustil ani jeden nájezd. Tím druhý se stal Antonín Honejsek, který se jako jediný gólově prosadil.

„Na nájezdy si vždycky věřím a když mě trenér osloví, tak nemám strach jet," hlásí střelec vítězné branky, který mohl zápas rozhodnout už o něco dřív. „V prodloužení jsem ujel sám na bránu a nedal, takže jsem to musel trochu změnit. Ještě že to vyšlo, protože led byl špatný, bylo vlhko a na ledě byly hrbolky. Takže jsem rád, že mi to neskočilo," říká Honejsek, jenž při samostatných nájezdech nezvolil svůj oblíbený způsob zakončení, které mu v prodloužení nevyšlo.

„Jel jsem moc rychle, měl jsem asi zvolit něco jiného. Navíc led byl šílený, puk se mi tam zamotal a navíc jsem se v poslední chvíli podíval jestli jedu fakt sám a asi jsem i trochu ztratil koncentraci," vysvětluje čtyřiadvacetiletý útočník, který byl za svou druhou šanci v samostatných nájezdech rád. „Kdybych odehrál špatný zápas, tak mě tam trenér asi nepostaví. Je to podle toho, jak to cítí. Tentokrát jsem byl zvolený já a Buky (Roberts Bukarts) s Holasem (Petr Holík) to jezdí pravidelně, takže oni dva asi byli jasní a šlo jen o to, zda pojedu já, nebo někdo jiný."

Ještě před nájezdy si diváci ve Zlíně a i samotný tým PSG, poprvé užili prodloužení tři na tři. „Mě se to strašně líbí. Ty zápasy jsou perfektní. Pamatuji si, jak jsem to sledoval než to sem přišlo z NHL. Každý ten sestřih jsem viděl a každý byl výborný. I u nás jste viděli, že tam byly situace dva na jednoho, samostatný nájezd, takže to diváky určitě baví," říká zlínský šikula.

Zlín se tak stal prvním týmem, který letos dokázal Třinec porazit. Předtím za sebou měli Oceláři šňůru osmi výher, při která ztratili pouhý bod. „Hodně si toho ceníme. Jednou to přijít muselo. Věděli jsme, že Třinec přijede v pohodě a pro nás by mohla být výhoda, že nebudou třeba tolik koncentrovaní a důslední. Ale opak byl pravdou. My jsme to uhráli tou naší bojovností. Chyb ve hře bylo celkem dost, nehráli jsme dobře, ale srdíčko jsme ukázali," těšilo zlínského útočníka. Ševci si tak v tabulce polepšili na zisk osmi bodů, což není moc velký počet. „Je to určitě hodně málo, protože potřebujeme mít aspoň přes osmdesát," potvrzuje Honejsek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz