Holíkův pohádkový příběh nekončí, zkušený drak vyztuží obranu Zlína

Který tým získá Aleše Holíka, jednoho z nejlepších obránců na přesilové hry ve WSM Lize? | Foto: hokej.zlin.cz

11. června 2015, 16:35

Adam Bagar

Už loni prožil kuriozně ve 36 letech extraligovou premiéru a v dresu Zlína sehrál sedm zápasů, nyní trenérský štáb PSG stojí o jeho služby už od startu následující sezony 2015-16. Ano, řeč je o zkušeném obránci Aleši Holíkovi, který převážnou část své kariéry působil v Šumperku. A v jeho barvách by se měl v rámci střídavých startů představit i příští ročník. Jsme moc rádi, že došlo k dohodě mezi oběma kluby," hlásí jednatel Patrik Kamas na klubovém webu Zlína.

Příběh Aleše Holíka připomíná pohádku. Hokejista, jenž v nejlepších hokejových letech působil ve třetí až čtvrté nejvyšší soutěži, rozhodně nepatřil k těm hráčům, kteří by pomýšleli na působení v extralize. Až v posledních ročnících se ustálil ve druhé nejvyšší soutěži a loni si dokonce jeho kvalitních výkonů všimli ve Zlíně. A spolupráce spojená s extraligovým debutem byla na světě.

Sedmatřicetiletý Holík sehrál v dresu PSG dvě utkání v průběhu základní části, k nim přidal dalších pět duelů ve vyřazovací části. Jeho bilance? Skvělé čtyři body za dvě branky a stejný počet nahrávek či plusový bod ve statistice účasti na ledě. Zkušený bek, který byl poslední čtyři roky kapitánem prvoligového Šumperka, se trenérům i vedení Zlína líbil natolik, že si vysloužil smlouvu.

"S jeho krátkým působením jsme tady byli během loňské sezony velmi spokojeni. V létě jsme o něj hodně usilovali, podařilo se nám dojít se Šumperkem k dohodě po řadě jednání. Určitě bude posilou a přesvědčí o svých kvalitách. Aleš Holík je zkušený obránce a šikovný zadák do přesilových her," chválí svou novou akvizici zlínský hlavní kouč Rostislav Vlach na klubovém webu PSG.

S ním Holík absolvuje už suchou přípravu na novou sezonu 2015-16 a zapojí se rovněž do tréninků na ledě. "Jsme rádi, že došlo k dohodě mezi oběma kluby, za což Šumperku děkujeme. Aleš nám svými výkony a zkušeností hodně pomůže v těžkých extraligových zápasech," hlásí jednatel klubu Patrik Kamas, který se těší na roční spolupráci. Smutnit však nemusejí ani v Šumperku.

Aleš Holík totiž bude mít vyřízeny střídavé starty zpět na sever Moravy a drakům tak může občas vypomoci. V uplynulé sezoně za ně sehrál 49 zápasů a zapsal v nich 29 bodů za osm branek a 21 asistencí. A svou dobrou formu pak potvrdil jak během extraligového play off, tak i v Třebíči, za níž sehrál ve vyřazovacích bojích šest utkání s vynikající bilancí dvou gólů a sedmi nahrávek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz