Hokej v číslech: Duo z Komety nebo Klouček. TOP 5 hráčů týdne

Foto: Vít Golda, hc-kometa.cz

Většina týmů odehrála v minulém týdnu dva zápasy, Kometa s Vítkovicemi zvládly tři. A právě brněnské mužstvo zažilo zdařilých sedm dní, když má v našem výběru dva své zástupce. Kdo další se podíval do nejlepší pětky hráčů uplynulého týdne?

Michal Krištof, HC Kometa Brno

Nově složená první formace Komety v uplynulém týdnu doslova řádila. Michal Krištof byl nejproduktivnějším hráčem týdne, když si připsal ve třech zápasech sedm bodů a bodoval v každém zápase. Měl tak velký podíl na tom, že si Kometa připsala tři výhry.

Celkově si Krištof připsal osm střeleckých pokusů, sedm z nich bylo ze slotu. Spoluhráčům ale připravil hned 20 střeleckých pozic, a i to se projevilo na tom, že si připsal pět gólových nahrávek. K tomu byl i aktivní při přechodu střední třetiny, Krištof měl 12 úspěšných výstupů z vlastního pásma a 13 úspěšných vstupů do útoční třetiny. Při hře 5 na 5 pak byl na ledě u šesti vstřelených gólů a pouze jednoho obdrženého.

Peter Mueller, HC Kometa Brno

Krištof zaujal pozici v první formaci právě vedle brněnské stálice v podobě Petera Muellera. Ten zapsal pouze o bod méně než slovenský útočník, ke dvěma gólům přidal čtyři asistence.

Zatímco Krištof hru především tvořil, Mueller byl v roli střelce, když si připsal 20 střeleckých pokusů a k tomu i 18 střeleckých přihrávek. Celkově se Mueller podílel na 17 vytvořených šancích Komety. Na ledě byl v rovnovážném počtu hráčů u pěti vstřelených a jedné inkasované branky.

Michal Moravčík, HC Sparta Praha

Michal Moravčík předvedl během dvou utkání pražské Sparty herní dominanci. Na ledě byl totiž při hře 5 na 5 u 51 střeleckých pokusů svého týmu, zatímco soupeři si jich vytvořili pouze 15! Moravčík byl u pěti vstřelených gólů, když za jeho pobytu Sparta ani jednou neinkasovala.

Sám Moravčík pak byl poměrně aktivním na obou stranách ledu, se třemi body byl mezi nejproduktivnějšími zadáky týdne. K tomu si pak připsal 12 úspěšných výstupů z vlastní třetiny a šestkrát zavezl kotouč také do útočného pásma. Branku soupeřů ohrozil ve 13 případech, dalších 12 příležitostí připravil spoluhráčům.

Ahti Oksanen, Mountfield HK

Finský forvard ve službách Hradce Králové si v minulém týdnu připsal ve dvou utkáních čtyři kanadské body za shodný počet dvou gólů a asistencí. Po ofenzivním duu Komety patřil mezi nejproduktivnější hráče. Oksanen byl jedním z nejčastějších střelců, když si během dvou zápasů připsal hned 17 střeleckých pokusů, deset z nich si našlo cestu až na branku a osm jich bylo z prostoru slotu.

S Oksanenem na ledě pak měl Mountfield velice solidní střeleckou převahu s poměrem pokusů 39:17 při hře 5 na 5. Na góly Hradec Králové vyhrál při pobytu finského útočníka 3:1.

Milan Klouček, HC Dynamo Pardubice

Nejlepším brankářem minulého týdne byl Milan Klouček z pardubického Dynama. Ten odchytal oba zápasy Pardubic a v obou slavil vítězství, jedno dokonce s čistým kontem. Celkově čelil během dvou zápasů 57 střelám, pochytal 55 z nich s úspěšností zákroků 96,5 %.

Na základě vytvořených střeleckých příležitostí soupeřů pak čelil šancím na 5,91 očekávaných gólů a inkasoval, jak již bylo zmíněno, pouze dvakrát. V porovnání s průměrným extraligovým výkonem pak chytil o 2,8 gólu navíc.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz