Góly TELH: Burgrova narážečka, mat od Tygrů nebo rána Pulpána

Foto: Milan Podpera, hcplzen.cz

8. ledna 2016, 22:41

Ladislav Vácha

Tipsport extraliga znovu pobavila hokejové fanoušky, když jim ve 34. kole naservírovala 36 branek. Mezi ty nejhezčí jsme vybrali vzorné rozebrání soupeřovy obrany v podání Liberce s gólovou tečkou Michala Birnera, hezké zakončení Jakuba Valského při úniku do šibenice, vydařený samostatný nájezd Petra Holíka, oku lahodící narážečku Jiřího Burgra a svižnou ránu Lukáše Pulpána, jenž se parádně trefil i z hodně ostrého úhlu.

Birner podtrhl vyšachování soupeře (LIB – CHM 7:1)

Liberec si chtěl po porážce na ledě Sparty spravit chuť před svými fanoušky a do Chomutova se zakousl s obrovskou chutí. Už ve 14. minutě vedl přesvědčivě 3:0, když předvedl dech beroucí kombinaci! Petr Vampola si zpracoval kotouč ve středním pásmu a rychle najel do útočného území. Na okraji kruhů přiťukl hrací předmět Michalu Řepíkovi, jenž mu ho rychle narazil zpátky. Mazák Tygrů už mohl klidně střílet, ale celou akci ještě vyšperkoval povedenou nahrávkou před brankoviště na úplně volného Michala Birnera, který už jen zametl puk do zcela odkryté brány. Skvostný gól! 

Valský nádherně zavěsil pod víko (LIB – CHM 7:1)

Severočeši neměli s Piráty vůbec žádné slitování a soupeři nakonec nadělili ostudnou sedmičku. Při přesilovce adresoval Michal Birner hezkou nahrávku přes celé střední pásmo rozjetému Jakubu Valskému, jenž puk přebral před útočnou modrou čarou a natlačil se přes bránícího Adama Jánošíka až před bránu. Tam si kotouč přehodil na bekhend a nekompromisně vyhnal všechny pavouky z levé šibenice. To byl bleskový únik s brilantním zakončením!

Holík pěkně vykoupal Závorku (KVA – ZLN 1:2sn)

Zlín si odvezl z daleké mise do Karlových Varů cenné dva body, když zvládl lépe samostatné nájezdy. Penaltovou loterii nakonec rozhodl Petr Holík, který vystřihl pohledný pokus. Třiadvacetiletý šikula mezi kruhy dokonale naznačil střelu zápěstím, ale místo ní pokračoval až před bránu. Těsně před gólmanem Závorkou zamíchal s pukem, který si přehodil z forhendu na bekhend a zpátky. A vzápětí nekompromisně zavěsil!

Burger skóroval po hezké narážečce (VIT – MBL 4:1)

Vítkovice v domácím prostředí ukončily své trápení a po třech porážkách v řadě se dočkaly vítězství. Silnou Mladou Boleslav přehrálY poměrem 4:1, přičemž nejhezčí byla jejich poslední trefa. Jiří Burger se prohnal z obranného pásma až na okraj levého kruhu, odkud přihrál Lukášovi Kovářovi. Mladý obránce si potáhl kotouč až před brankoviště, odkud ho svému kapitánovi bekhendem vrátil zpátky. Osmatřicetiletý matador už to měl snadné a poslal kus černé gumy do prázdné brány.  

Pulpán vypustil smrtící projektil (MHK – PLZ 1:3)

Hradec Králové doma smazal v prostřední části nejtěsnější manko a proti Plzni si hned vzápětí vytvořil dvě obrovské šance, ale paradoxně inkasoval. Na levé straně hrací plochy nabral rychlost Lukáš Pulpán, a i když už se ocitl v obrovském úhlu, napálil puk směrem na bránu. A bylo to skvělé rozhodnutí! Brankáře Kacetla, který si nedokázal pokrýt prostor pod horní tyčkou, tím dokonale zaskočil a hrací předmět překvapivě zaplul až do sítě. Prvotřídní střela!  

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz