Filip Novák v Dynamu končí, vrací se do KHL. S Kopeckým posílí Slovan

2. listopadu 2016, 15:28

Adam Bagar

Měsíční výpomoc je u konce, bek Filip Novák se po devíti sehraných zápasech v Pardubicích loučí. Jeho novým působištěm se stane Slovan Bratislava! Slovenského účastníka ruské KHL posílí rovněž útočník Tomáš Kopecký, jenž se s tamním vedením dohodl na měsíční smlouvě.

Zkušený obránce Filip Novák přišel na východ Čech začátkem října a s klubem se dohodl na spolupráci do reprezentační přestávky. „Na jednu stranu mě odchod mrzí, moc se mi v klubu líbilo, ale držím se cíle, že chci ještě dva roky působit v zahraničí a až potom se vrátit domů. Děkuji Pardubicím, že mě oslovily a že jsem mohl za Dynamo hrát,“ říká čtyřiatřicetiletý bek v tiskové zprávě.

Ten stihl v pardubickém dresu sehrát devět zápasů, v nichž zapsal tři body za jeden gól a dvě asistence. „Dynamo mi přirostlo za tak krátkou dobu k srdci, odcházím ze skvělé party lidí, s nimiž jsem si výborně rozuměl. Uvidíme, co bude, až se budu chtít vrátit do Česka natrvalo,“ pokračuje Filip Novák, jenž bude Pardubice nadále sledovat. „Věřím, že se prokoušou do play off,“ přeje si.

"Dynamo mi přirostlo za tak krátkou dobu k srdci, odcházím ze skvělé party lidí."

„Filipovi děkujeme za měsíční výpomoc. Naší defenzivě dodal klid, jeho krátké působení u nás bylo přínosné, zejména pro mladší hráče. Přejeme mu hodně štěstí v jeho další kariéře,“ říká generální manažer a hlavní trenér Pavel Rohlík k odchodu zkušeného zadáka, který se po krátké české štaci vrací zpátky do Kontinentální ligy, v níž působil nepřetržitě už předchozích osm ročníků.

Novák postupně hájil barvy Rigy, Tveru, Dynama Moskva, Slovanu Bratislava a Čeljabinsku. Nyní bude znovu po roce hrát pod taktovkou Miloše Říhy, loni ve slovenském klubu sehrál 16 zápasů a zaznamenal v nich dva body. Kromě něj se novou posilou Slovanu stal také bývalý třinecký útočník Tomáš Kopecký, jenž si druhou nejlepší ligu světa vyzkouší poprvé ve své bohaté kariéře.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz