Fantom Pavlát zachránil Plzeň: Nevím jak, musím se podívat na video

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Šlo na něj 41 střel, pustil pouze jednu. Plzeňský gólman Dominik Pavlát v zápase 37. kola hokejové Tipsport extraligy s Mladou Boleslaví čaroval. Svými zákroky podržel tým během základní hrací doby, v prodloužení i v nájezdech, kdy zastavil všechny tři střelecké pokusy Bruslařů. Západočeši tak ve městě automobilů zvítězili 2:1.

„Trochu víc jsme se na ně zaměřili. Myslím si, že nám zatím vychází,“ poukazuje Dominik Pavlát na plzeňskou úspěšnost v nájezdové loterii – Škodovka totiž ovládla čtyři z pěti případů. „Jsme rádi, že jsme tentokrát proměnili tři ze tří, což se také moc často nestává,“ libuje si opora Plzně po zisku dvou bodů. 

Na nájezdy ale vůbec nemuselo dojít. Mladá Boleslav byla během prodloužení aktivnější a vybudovala si velmi slibné akce. Gólovou šanci měl v 65. minutě na hokejce Filip Pyrochta.

„Jel na mě sám. Puk mi propadl a naštěstí se zastavil. Snažil jsem se co nejvíc ohnout, abych si ho za sebe nehodil. Záhadným způsobem zůstal před brankovou čárou,“ popisuje klíčový zákrok těsně před konečnou sirénou v prodloužení. 

A nejednalo se o jediný Pyrochtův nebezpečný pokus. „On mi po zápase říkal, že měl asi čtyři šance. Jsem rád, že jsem vychytal zrovna reprezentačního obránce,“ usmívá se 24letý Pavlát. 

Plzeňský gólman sice lovil puk ze své sítě jako první, ostatní boleslavské střely ale zneškodnil. Šedesát šest vteřin po úvodní trefě se domácí fanoušci radovali ze zvýšení Rohdina na 2:0. Nakonec předčasně. Spornou situaci zkoumali ještě sudí u videa, branku následně odvolali.

Pavlát zastavil svou lapačkou propadnutý puk, ten nepřešel celým svým objemem za brankovou čáru. „Vůbec nevím, jak se mi to povedlo. Budu se na to muset ještě podívat na videu, taky mě to zajímá,“ přitakává. 

„Síly máme, zranění a nemoci bohužel taky, ale kluci z juniorky tým výborně doplňují.“

Západočeši jsou momentálně při chuti. Z posledních sedmi zápasů pětkrát slavili vítězství a posunuli se na deváté místo.

„Síly máme, zranění a nemoci bohužel taky, ale kluci z juniorky tým výborně doplňují. Myslím si, že hrajeme výborně,“ míní Pavlát, který v letošním ročníku drží svou úspěšnost nad 93% hranicí úspěšnosti, čímž se řadí mezi brankářskou špičku extraligy.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz