Fair play Svobody? Kuba je férový kluk, oceňuju to, usmívá se Hanzl

Foto: hokej-litvinov.cz

3. dubna 2016, 19:58

Martin Stříbrný

Třetí kolo baráže o Tipsport extraligu proti sobě svedlo dva extraligové kluby – Litvínov a karlovarskou Energii. V utkání se hra přelévala ze strany na stranu, nakonec ho však rozhodlo elitní komando Litvínova, které bylo u všech pěti branek svého týmu. „Pro diváka zřejmě zajímavé, ale pro trenéry asi nic moc,“ přiznává autor vítězné trefy Robin Hanzl, který nezapomněl ocenit ani další gesto fair play v podání karlovarského Jakuba Svobody!

Dali jste tři góly z přesilových her. Co jste proti Varům změnili?
Změnili jsme hlavně rozjezd, abychom se dostali do zápasu. Poté už je to jenom o naší kreativitě. Konečně nám to sedlo. Oproti minulému zápasu jsme už dali nějakou tu branku v přesilovce!

V utkání bylo hodně faulů na obou stranách. Z čeho podle vás pramenily?
Nevím. Většinou fauly pramení z šikovnosti soupeře, který hraje s hokejkou. Všechny fauly jsem neviděl. Některé ale byly z naší strany určitě zbytečné, čehož se musíme pro příště vyvarovat.

Chodil jste i na oslabení. Na co si v příštím zápase musíte dát v této činnosti pozor? Dostali jste totiž dvě branky.
Musíme zlepšit přístup k hráči, být rychlejší. A důležité je, abychom ta oslabení nehráli. Když zlepšíme tohle, bude to v pohodě. (smích)

V baráži se poprvé potkaly oba extraligové týmy. Je výhra o to cennější?
Takhle to myslím nebereme, my potřebujeme vyhrát každý zápas. Je jedno, jestli je to extraligový, nebo prvoligový tým. Jsou to stejně důležité body.

Bylo důležité, že jste dokázali rychle odpovědět na vedoucí gól Varů?
To utkání bylo z jedné strany na druhou, jak se říká – přelévačka. Pro diváka zřejmě zajímavé, ale pro trenéry asi nic moc. Jsme rádi, že jsme takhle vždy dokázali zkorigovat, a pak ještě vstřelit vedoucí branku.

Tím střelcem rozdílové branky jste byl vy...
Ano. Rozhodčí měl zvednutou ruku, že máme výhodu, a oni přestali trochu hrát. Třeba si mysleli, že to rychle odevzdám. Využil jsem toho a vypálil na lapačku, a naštěstí to tam spadlo.

Vaše formace byla u všech pěti vstřelených gólů. To jste asi spokojen, ne?
No jasně! Trenéři nás přece složili tak, abychom tým táhli. Myslím, že nám to takhle klape. Snad nám to bude klapat dál. V Jihlavě jsme se trochu zasekli, tak snad jsme to proti Varům trochu odčinili.

Jsou to krásné kombinace, ale v utkání s Karlovými Vary už to přecházelo trochu do extrému. Občas to možná až přeháníte, nemyslíte?
Je to pravda, kdybychom trochu víc stříleli, tak bychom asi dali i více branek. Bohužel jsme ale kreativní, takže jich dáváme míň.

Cítíte se už trochu klidněji? Baráž jste odstartovali dobře, máte sedm bodů z devíti.
Klidněji? To se bavíme takhle častokrát po vyhraném zápase. Doufám, že jo, já se cítím klidně. Snad nám tato výhra pomůže. Za dva dny hrajeme u nich, tak snad to potvrdíme.

Ano, teď vlastně hrajete dvě utkání venku. To může hodně naznačit.
Každé utkání už teď rozhoduje, všechna jsou ale hrozně vyrovnaná, ubojovaná. Jiné už to ale nebude, musíme vyhrávat, a pak se uvidí.

Je vám ale líp se sedmi body v tabulce?
To bych neřekl. Je to pouze dobrý začátek.

V první třetině předvedl gesto fair play Jakub Svoboda, který odvolal soupeřův faul. Co jste tomu říkal?
S Kubou se trochu znám z mládežnických reprezentací. Je to hodný, férový kluk. Určitě tohle gesto oceňuju!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz