Emoce v mládeži: Bitka v Přerově, vyhrožování sudím či pocit křivdy

Foto: Karel Málek, Juniorský hokej

Co přinesl třetí týden v elitních mládežnických soutěžích? Mimo jiné prodloužení několika sérií, ať už úspěšných nebo těch nelichotivých. Hořkost porážky nepoznalo už pouze kvarteto celků, starší dorostenci Hradce Králové a Zlína společně s jejich mladšími kolegy z české metropole, Spartou a Letňanami. Naopak na první vítězství dál čeká starší dorost Písku, Vsetína i mladší dorostenci PZ Kladna, Poruby, Tábora a překvapivě také Komety.

Bez Mladé Boleslavi, kterou trápila rozsáhlá marodka, napsala nejvyšší juniorská soutěž další dva díly, které přinesly také atraktivní derby. V obou se radovali hosté brankou z prodloužení. To východočeské rozsekl hradecký Aleš Dufek, ocelářské pak třinecký David Kofroň. Slezané vzápětí uspěli také ve Zlíně díky hattricku Jakuba Lacky. Stejný bodový zápis měl v Litvínově plzeňský Tomáš Vracovský, který má na startu sezony neskutečnou formu. Osmnáctiletý hráč nasbíral v šesti střetnutích už skvělých patnáct bodů a jasně vládne bodování celé soutěže.

V mnoha kláních plály emoce. Souboj rozjeté Plzně s Piráty přinesl dohromady 92 trestných minut, duel Vítkovic s Kometou zase oživila pěstní výměna názorů mezi Jiřím Weintrittem a Petrem Kratochvílem. Nervy na uzdě neudržel ani českobudějovický zadák Daniel Klinecký. „Počkejte venku, rozbiju vám držku,“ vyhrožoval sudím, kteří mu udělili trest ve hře. Emoce vyvolala také vítězná branka Sparty v Pardubicích, které čekaly hvizd sudího Úlehly, přestaly hrát a poté cítily křivdu. David Voženílek a Matěj Štefka museli za protesty pod sprchy.

ELSD: Flynn s Kučerou zažili neskutečný víkend, blýskli se 10 body

Jediné čisté konto v DHL extralize zapsal v pražském Edenu karlovarský Ondřej Kuchař s 31 zákroky na kontě. Mezi staršími dorostenci už si gólmani vedli lépe. Ocelář Oliver Štěpánek vynuloval Duklu, jihlavský Jan Juřička zase Vsetín a vcelku snadnou nulu zapsal do statistik ještě boleslavský Radek Haas. Ten sledoval ofenzivní smršť svých spoluhráčů, kteří nováčka z Písku vyprovodili patnácti brankami. Vojtěch Veverka se zaskvěl hattrickem, zadák Matouš Horský pěti body a ještě o bod víc zapsali produktivní Oscar Flynn s Lukášem Kučerou.

Oba výrazně přispěli i k následnému triumfu nad Pardubicemi a prožili neskutečný víkend, při němž nasbírali po deseti kanadských bodech a vyhoupli se na první dvě pozice bodování celé soutěže. Třetí je Vojtěch Střondala, který před sezonou zamířil z Poruby do Komety a na jihu Moravy si ho pochvalují, naposledy hattrickem režíroval triumf nad Vítkovicemi. Třemi góly se blýskli ještě Letec Lukáš Rousek a Rytíř Šimon Jelínek. Kolínský Martin Březina čelil 65 střelám Motoru, přesto slavil bod. A východočeské derby? To patřilo rozjetému Hradci.

ELMD: Pardubice zasypaly Tábor 76 střelami, Malík má druhou nulu

Ten stále nepoznal hořkost porážky, stejně jako starší dorost Zlína či mladší dorostenci Sparty a Letňan. Naopak několik celků čeká na první výhru, mezi nimi překvapivě figuruje i Kometa. Brněnští mladší dorostenci naposledy urvali aspoň první bod v sezoně, když v nájezdech padli s Mountfieldem. Triumf Východočechů dirigoval třemi brankami Petr Poppel. Hattrickem se blýskl také pardubický Tomáš Zeman, proti Táboru mu k němu stačilo pouhých deset minut a čtyřicet sekund v průběhu druhé části. Dynamo zasypalo nováčka 76 střeleckými pokusy.

Podobně si vedly Vítkovice na porubském ledě, na branku partnerského týmu vyslaly 67 střel a slavily jasnou výhru, k níž pomohly také tři góly Jakuba Lewandowského. Nick Malík mohl slavit druhou nulu v sezoně. Hattrick byl k vidění ještě v Kladně, kde pálil ostrými litvínovský Jan Myšák. Duel Přerova s Třincem přinesl 159 trestných minut, z nichž drtivou většinu udělil hlavní arbitr Netopil při závěrečné hromadné bitce. Tresty do konce utkání inkasovali Zubři Jan Kopeček, Dominik Dvořáček a Oceláři Tobiáš Marguš, Ondrej Rybnikár i Matouš Čmiel.

DHL EXTRALIGA JUNIORŮ

Výsledky: 5. kolo, 6. kolo

Tabulka po 6. kole

Statistiky po 6. kole

NOEN EXTRALIGA STARŠÍHO DOROSTU – Západ

Výsledky: 5. kolo, 6. kolo

Tabulka po 6. kole

Statistiky po 6. kole

NOEN EXTRALIGA STARŠÍHO DOROSTU – Střed

Výsledky: 5. kolo, 6. kolo

Tabulka po 6. kole

Statistiky po 6. kole

NOEN EXTRALIGA STARŠÍHO DOROSTU – Východ

Výsledky: 5. kolo, 6. kolo

Tabulka po 6. kole

Statistiky po 6. kole

ELIOD EXTRALIGA MLADŠÍHO DOROSTU – Západ

Výsledky: 5. kolo

Tabulka po 5. kole

Statistiky po 5. kole

ELIOD EXTRALIGA MLADŠÍHO DOROSTU – Střed

Výsledky: 5. kolo

Tabulka po 5. kole

Statistiky po 5. kole

ELIOD EXTRALIGA MLADŠÍHO DOROSTU – Východ

Výsledky: 5. kolo

Tabulka po 5. kole

Statistiky po 5. kole

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz