Dynamo lovilo na severu, útok má řídit Kanaďan Hodgman. Končí Salfický

Foto: hockeysverige.se

11. května 2016, 12:17

Jan Šimek

Pardubické Dynamo hlásí zajímavou posilu. Vedení klubu se povedlo přivábit kanadského útočníka Justina Hodgmana. Zkušený centr má zkušenosti ze zámoří, pět startů zapsal také v NHL. Hrával v KHL, ve Finsku a naposledy oblékal dres švédského Örebro. V nové sezoně bude sypat góly v české extralize a v Pardubicích si od něj hodně slibují. Klub naopak opouští sportovní manažer Dušan Salfický.

„Měl by působit v prvních dvou pětkách, kvalitní střední útočník. Je technickým typem, hokejově a dovednostně je na tom velmi dobře. Měl by zvýšit kvalitu naší ofenzívy,“ říká na jeho adresu generální manažer Dynama Pavel Rohlík.

Rodák z kanadského Bramptonu, kde dříve mimochodem dříve chytal plzeňský brankář Matěj Machovský, si udělal velké jméno v juniorských soutěžích. Do NHL se ale neprosadil, a tak zkusil štěstí v Evropě. Hned jeho první sezona byla úspěšná. Lahti pomohl ke stříbrných medailím a v 66 zápasech nejvyšší finské soutěže nastřádal 64 bodů za 17 branek a 47 asistencí. Následující dva ročníky odehrál v KHL. Nastupoval za Magnitogorsk, Nižnij Novgorod a Vladivostok.

První posily pro Pardubice: Boleslavská letka Rýgl, Klimenta, Bárta »

V roce 2014 debutoval v NHL a hned ve své premiéře se dočkal branky. V utkání Arizony proti Floridě propálil gólmana Luonga. V nejslavnější hokejové lize světa sehrál ještě čtyři duely, a pak se přes Portland Pirates a Chicago Wolves vrátil do Evropy. Konkrétně do Švédska, kde letošní ročník dohrál v barvách Örebro. „Při našich jednáních jsme upřednostňovali hráče, který má zkušenosti z evropského hokeje a se širším kluzištěm. U některých hráčů bývá takový přechod složitý. Tento hráč v předchozích sezonách potvrdil své vysoké kvality,“ tvrdí Rohlík.

„Hledali jsme vhodné typy středních útočníků. Měli jsme několik doporučení a na základě všech získaných referencí jsme se rozhodli pro Justina Hodgmana. Působil v několika týmech KHL, poslední sezonu hrál ve Švédsku. Trenér Peter Draisaitl si jej přál, jsem opravdu velmi rád, že se nám podařilo s ním podepsat kontrakt a získali jsme takto kvalitního hráče,“ dodává manažer pardubického klubu.

Hodgman se na extraligu těší. Oživí elitní českou soutěž?

Sedmadvacetiletý hokejista se nemůže dočkat angažmá v českém Hockeytownu. „Z téhle příležitosti jsem hodně nadšený, slyšel jsem mnoho hezkých věcí o městě a klubu s velkou hokejovou historií. Českou republiku jsem už několikrát navštívil a jsem nadšený, že se tam vracím zpátky,“ vzkazuje.

„Velmi se těším na českou extraligu, na kvalitní soutěž v nádherné zemi. Jsem připravený co nejlépe pomoci svému novému klubu,“ doplňuje zkušený Kanaďan.

Přichází Zajíc, končí sportovní manažer Salfický

Vedle Hodgmana by měl v pardubickém áčku dostat prostor také talentovaný obránce Josef Zajíc, který do Dynama přišel na roční hostování z prvoligového Kladna. „Během sezony jsme jej dlouhodobě sledovali. Prošel si všemi českými reprezentačními výběry, prostor dostával i v prvním mužstvu Kladna, za které hrál v již dorosteneckém věku. Počítáme s ním, že dostane šanci se ukázat u nás a je na něm, jak se s touto příležitostí porve,“ uvádí Rohlík.

Spolupráci s pardubickým klubem ukončil na svou žádost dosavadní sportovní manažer Dušan Salfický. „Toto rozhodnutí nedělám jako emotivní gesto na efekt, dospěl jsem k němu na základě uvážlivého zhodnocení uplynulé sezony. Můj odchod je zcela přátelský po vzájemné dohodě s hlavním akcionářem klubu,“ vysvětluje na webu Dynama.

„Jako zaměstnanec z klubu odcházím. Ovšem z pozice patriota a představitele města chci a budu nadále podporovat a pomáhat celé organizaci. Určitě budu chodit na utkání a fandit Dynamu, aby se mu dařilo. Pokud klub uváží, že mu mohu jakkoliv pomoci, rád mu vyjdu vstříc,“ uzavírá Dušan Salfický.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz