Dynamo je opět na dně. Ve stresu ale nejsme, tvrdí Hübl

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

28. ledna 2017, 20:09

Marek Votke

Dynamo má za sebou třetí zápas pod novými trenéry, z devíti možných bodů ovšem vybojovalo pouze tři a po zápase s Olomoucí se opět krčí na poslední místě tabulky o bod za Karlovými Vary. Zápas s Olomoucí o šest bodů rozhodl v Pardubicích jediný úspěšný nájezdník Petr Strapáč. „Měl jsem chladnou hlavu, věděl jsem přesně, co udělám,“ řekl po zápase usměvavý útočník.

Začátek utkání sedl lépe Východočechům, hned ve druhé minutě měl obrovskou šanci Tomáš Rolinek, jenž se dostal ke kotouči přímo před odkrytou brankou Hanáků, ale minul. Pardubický kapitán si ovšem chuť spravil o pár minut později, když našel v mezikruží dobře postaveného Lukáše Nahodila, kterému se nadvakrát podařilo překonat Konráda.

Dynamo tak po první třetině vedlo o jednu branku, i když na olomouckou kasu vyslalo pouze čtyři střely, oproti soupeřovým devíti. „Já jsem rád, že jsem si zachytal. Člověk se dostane pořádně do tempa a je to určitě lepší, než mít tři čtyři zákroky a dostat jeden gól,“ přemítá nejlepší muž zápasu na straně domácích Jaroslav Hübl.

Ten ovšem litoval ztracených bodů. „Myslím, že máme vzrůstající tendenci, což bylo vidět v některých fázích zápasu, kdy jsme Olomouc dostávali pod tlak. Bohužel ale nejsme schopni přenést do zápasu tvrdou práci, kterou odvádíme na tréninku a předvést zodpovědný výkon po celých šedesát minut, pořád máme výpadky,“ uznává.

Zápas se podle Hübla, jenž si v utkání připsal dohromady šestadvacet zákroků, zlomil ve třetí třetině, kdy Dynamo nevyužilo hned dvě přesilovky pět na tři. „Měli jsme dost času a šancí na to, abychom zápas strhli na svou stranu, ale bohužel se tak nestalo,“ lituje brankář, který na východ Čech přišel teprve nedávno.

Dynamo hlásí výměnu s Třincem. Klimenta vystřídá Sýkoru »

Krátce po vypršení dvojnásobné přesilovky navíc ujel v oslabení domácí obraně Jakub Herman a byl faulován, přičemž rozhodčí okamžitě zkřížil ruce nad hlavou a nařídil trestné střílení, které olomoucký útočník proměnil, a dokonale tak rozboural předešlý tlak domácích.

Naštěstí pro ně však o 57 vteřin později vyrovnal Petr Sýkora a poslal zápas do prodloužení, které i přes několik velkých šancí na obou stranách a olomouckou přesilovku skončilo taktéž nerozhodně. „Bylo tam několik šancí a jeden nebo druhý tým mohl rozhodnout. Prodloužení i nájezdy jsou loterie, nám to vyšlo minule doma s Třincem, teď se radovala Olomouc,“ pokračuje Hübl.

Holaň o pardubické výzvě: Minulost mě nezajímá, jsme na jedné lodi »

Dynamo je tak znovu poslední kvůli výhře Karlových Varů nad Hradcem Králové, ale v Pardubicích jsou hlavy stále nahoře. „Desítka nám utekla, ale my se teď už soustředíme pouze na to, abychom v klidu zvládli závěr sezony. Nejsme nijak ve stresu. Skvěle trénujeme, na každý trénink se těším. I přes to, v jaké jsme situaci, panuje v kabině dobrá nálada a já osobně se cítím výborně,“ říká spokojeně.

V příštím kole na Východočechy čeká suverénní Liberec, který letos znovu válcuje celou extraligu a s přehledem si drží první místo. „To nás nijak nezastrašuje, v minulém kole jsme se na Spartě, která porazila silný švédský tým, přesvědčili, že umíme hrát s každým a v Liberci můžeme klidně uspět,“ vyhlašuje závěrem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz