Litvínov uvolnil Jaroslava Hübla, zkušený gólman posílil Dynamo

Foto: hcverva.cz

3. ledna 2017, 11:55

Adam Bagar

Pardubické vedení nutně shánělo nového gólmana a ještě před prvním zápasem nového roku 2017 ho také našlo! Na spolupráci do konce probíhajícího ročníku se s Východočechy dohodl Jaroslav Hübl, který naposledy působil v Litvínově. Zkušený gólman s Dynamem absolvoval už dopolední trénink, večer pak zasáhne do střetnutí v Mladé Boleslavi. Klub o tom informoval na svém webu.

Krátce před vánočními svátky přišly Pardubice hned o dva brankáře. Zaskakujícího Ondřeje Kacetla, jemuž v Dynamu skončilo měsíční hostování z Mountfieldu, a Brandona Maxwella, který překvapivě dostal padáka. Pavel Rohlík musel rychle shánět gólmana. „Pracujeme na víc variantách pro další období, včetně možnosti pokračování Ondřeje. Několik návrhů jsme už podali, stále jednáme,“ uvedl tehdy lodivod Východočechů.

"Jaroslav Hübl je kvalitním brankářem, který má zkušenosti. A ty budou v další části sezony důležité."

Vánoční zápasy odchytal Martin Růžička, záda mu kryl Milan Klouček. Ale všem bylo jasné, že tohle řešení je pouze dočasné. Až teď se pardubickému vedení podařilo dotáhnout příchod nového brankáře. Stal se jím Jaroslav Hübl. „V kontaktu jsme byli už před měsícem, pak před Vánocemi se ještě zintenzivnil a na přelomu roku jsme se už domluvili s Pavlem Rohlíkem na spolupráci. Jsem rád, že tu mohu být,“ líčí litvínovský gólman.

Američan Maxwell dlouho bez práce nezůstal, posílí Boleslav »

„Jeho angažováním chceme zkvalitnit tento post. Jaroslav Hübl je kvalitním brankářem, který má zkušenosti. A ty budou v další části sezony důležité. Věříme, že v těžkých bojích v závěru tohoto ročníku, které nás čekají, nám pomůže,“ přeje si generální manažer Pavel Rohlík. Hübl přijel do Pardubic v úterý ráno, absolvoval dopolední trénink a je připraven chytat už v Mladé Boleslavi, která o den dříve angažovala Brandona Maxwella.

Jaroslav Hübl: Kluci mě přijali perfektně, už se moc těším na večer

„Kluci mě přijali perfektně, trénink byl kvalitní a už se moc těším na večer. Doufám, že budu pro tým posilou a pomohu k vzestupu v tabulce,“ uzavírá čerstvá pardubická posila, která po návratu na česká kluziště z mezinárodní EBEL odchytala za Litvínov pouhá čtyři utkání. Ale zapsala tři vítězství. Hübl kromě Bolzana sbíral zkušenosti také ve švýcarské lize v barvách Davosu, Ženevy nebo Langnau, ve Finsku hrál za Ilves Tampere.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz