Dva zápasy = dvě prohry. CHL už se dostává mezi lidi, potěšilo aspoň Mazance

Marek Mazanec | Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

Minule je srazilo upravené pravidlo, ve druhém utkání je zradila koncovka. Oceláři ani v nedělním utkání Ligy mistrů nebodovali. Přes 50 minut svítil na kostce výsledek 0:0, necelých osm minut před koncem rozhodl Ryan McKiernan a do prázdné branky jen necelé tři minuty před koncem poslal puk Andreas Eder.

Pod Javorovým se čekalo dlouho na gól. Co následovalo před tím? Oceláři měli k dispozici šest přesilovek, ani jednu však neproměnili. V závěru už to bylo jen o tom, kdo udělá chybu jako první, a ta přišla ze strany úřadujících českých mistrů. Ani dobrý výkon Marka Mazance tak Třinci nestačil.

Jak byste zhodnotil zápas, který byl podstatně jiný než v pátek?
V počtu gólů to bylo určitě jiné. Bylo to o té chybě, kdo ji udělá a kdo šanci nejdřív promění. I o přesilovkách, protože jsme měli hodně šancí a početních výhod, se kterými jsme si museli poradit.

Všichni si dokážeme představit, co v pátek zaznělo v kabině: hlavně si dát pozor na nové pravidlo. Jenže... První třetina a hned minuta přesilovka tři na pět.
To je jednoduše mrzuté, že si na to nedokážeme dávat pozor. Musíme být chytřejší, šikovnější a obratnější.

„Z naší strany jsme ukázali výborný kolektivní výkon. Akorát musíme dát nějakou branku."

A jde si na takové věci vůbec dávat pozor?
Nevím, vychází to spíš ze hry. Já stojím v bráně a v rozích moc nefauluju. (směje se) Taková otázka je na mě těžká.

Jaký zápas to byl pro gólmana? V pátek jste dostal sedm branek. Teď jen jeden, ale o to víc byl důležitý.
Kdybych jich dostal sedm, asi by to bylo blbé. (usmívá se) Kluci mi výborně pomohli ve spoustě věcí. Nebyli tam dorážky a nepouštěli je do žádných samostatných úniků. Z naší strany jsme ukázali výborný kolektivní výkon. Akorát musíme dát nějakou branku.

Co říct k výkonu gólmana Niederbergera? Nedali jste mu ani gól.
Chytal výborně. Můžeme říct, že nás vychytal jejich gólman.

„Je super, že CHL se už dostává mezi lidi a že ji chtějí vidět."

Německý hokej možná ještě nemá tak velký zvuk. Jak těžký soupeř to byl?
Myslím si, že jejich mančaft měl docela dobrý zvuk. Měli samé řízné velké hráče a za mě to byl dobrý hokej.

V základní části CHL máte po dvou zápasech jeden bod. Co se mění ve snaze postoupit dál?
Uvidíme. Bude stejný postup jako vždycky: nastudovat soupeře a něco si řekneme k naší hře, co bylo špatně. Vypíchneme si i dobré věci, ať se máme čeho chytit, a jedeme dál. Musíme venku urvat body.

Fanoušků nebylo málo, opticky se to zdálo, že přišla větší návštěva než loni. Hodně lidí dorazilo i předtím ve Vítkovicích a Pardubicích.
Je super, že CHL se už dostává mezi lidi a že ji chtějí vidět. Fanouškům patří obrovský dík, že nás přišli podpořit, i když si můžou užívat poslední dobré víkendy s letním počasím.

Lidé byli hladoví po hokeji. Co vy?
Jsme furt hladoví po hokeji. Jsou to soutěžní zápasy, celé léto na to dřeme. Konečně si zahrajeme nějaký pořádný zápas.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz