Dukla zahájila přípravu, inspiruje se Libercem. Posilou Filip Stoklasa

Foto: Zdeněk Drla, hcdukla.cz

Přestože byla pro Jihlavu uplynulá sezona nejúspěšnější za poslední dekádu, na tu nadcházející se připravuje jinak. „Žádné kolo, žádné běhání. Jenom posilovna," poodhalil pro hcdukla.cz trenér Petr Vlk. Na pondělním tréninku se potil také Filip Stoklasa, posila z Přerova.

„Letos měníme styl letní přípravy, celá se bude odvíjet v posilovně," uvedl Vlk pro klubové stránky. „Chceme jít trochu jiným směrem, aby vše směřovalo k hokeji. Tréninky nebudou až tak dlouhé, jako spíše náročné," dodal v rozhovoru se Zdeňkem Drlou.

Inspirace je jasná – podobnou cestu razí Liberec, úřadující mistr české extraligy. 

Letní příprava bude vzhledem k náročnému loňskému ročníku krátká, potrvá šest týdnů. Na led vyjede Dukla 25. července a odehraje šest přípravných zápasů. 

„Celá příprava se bude odvíjet v posilovně. Tréninky nebudou až tak dlouhé, jako spíše náročné." 

O místo v sestavě zabojují dvě nové tváře – jednadvacetiletý čahoun z pražské Sparty Marek Pulkrab a Rus Jevgenij Kondratěv, který loni působil v Havlíčkově Brodě (39 zápasů, 42 bodů).

Na hostování z Pardubic přichází Filip Stoklasa. Pětadvacetiletý útočník hrál loni za Přerov, kde dal v 56 zápasech dvanáct branek a na devíti se podílel asistencí. Už dříve Jihlava dotáhla návrat Tomáše Čachotského.

Vypořádat se naopak musí s odchody několika opor. Slovinský zadák Miha Štebih má namířeno do Slavie, Marek Melenovský zvažuje konec kariéry nebo odchod jinam a řada dalších hráčů se vrátila do mateřských klubů. Na Vysočině nepokračují ani Vojtěch Zadražil (Prostějov), Ondřej Malec, Marek Prokš, Pavel Mrňa a Martin Parýzek. 

Kádr rozhodně není konečný. Na veřejnost prosáklo například jednání s obráncem Martinem Lojkem, o kterého ovšem stojí i nedaleká Třebíč.

Lukáš Anděl.

Lukáš Anděl. | Foto: Zdeněk Drla, hcdukla.cz

Kdo trénoval?

Gólman: Jakub Škarek

Obránci: Jiří Dobrovolný, Tomáš Kaláb, Alexander Grebenyuk, Vlastimil Bilčík, Václav Půža

Útočníci: Michal Důras, Josef Skořepa, Tomáš Čachotský, Filip Seman, Richard Diviš, Lukáš Jícha, Lukáš Anděl, Filip Stoklasa, David Březina, Jevgenij Kondratěv, Marek Pulkrab 

Lukáš Sáblík byl z prvního tréninku omluven a Filip Dundáček má po zranění individuální plán.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz