Dřív hrál NHL, teď posílí Dynamo. Obranu vyztuží Kanaďan Wishart

Ty Wishart. | Foto: hc05.tipsportextraliga.sk

28. května 2017, 10:52

Adam Bagar

Po odchodu produktivního Nicholase Schause do KHL přivedlo pardubické vedení už druhou posilu do zadních řad. Dynamo už před pár dny posílil Kanaďan Jake Cardwell, teď se k němu přidal jeho krajan Ty Wishart, který sice naposledy hrál za Banskou Bystrici, ale za sebou má i několik startů v NHL!

"Hledali jsme hráče, který opravdu vyztuží naši obranu. Proto přivádíme dalšího kanadského zadáka, tím je Ty Wishart. Jeho přednosti jsou hlavně v obranném pásmu, kde se proti němu těžko prochází. Nejen pro jeho výborné fyzické parametry," sděluje generální manažer Dušan Salfický na adresu vytáhlého obránce, který váží přes metrák.

"Je takovým čističem v obranném pásmu, padl nám do oka. Slibujeme si od něj, že přitvrdí."

Devětadvacetiletý Kanaďan naposledy hrál za Banskou Bystrici a té pomohl k premiérovému zisku mistrovského titulu. Hlavně play off se mu povedlo, nasbíral v něm jedenáct bodů, tedy stejně jako v dlouhodobé části. Vyčníval však především ve statistice účasti na ledě, pochlubit se může úctyhodnými 37 kladnými zápisy do téhle statistiky.

"Je takovým čističem v obranném pásmu. Máme na něj výborné reference, viděli jsme hodně jeho zápasů, v nichž hrál, a padl nám do oka. Je mladým hráčem s perspektivou a zároveň také zkušenostmi z Evropy i ze zámoří," prozrazuje Salfický. Nová akvizice Pardubic má na kontě dokonce několik startů v nejlepší lize na světě, slavné NHL.

Náhrada za Schause? Pardubice podepsaly Kanaďana Cardwella »

Wishart byl před jedenácti lety draftován San Jose. V jeho dresu však nikdy nehrál, na první zápas prestižní soutěže si musel počkat až do sezony 2008-09. Tehdy odehrál pět střetnutí za Tampu Bay, dalších 21 startů pak přidal později za New York Islanders. Celkem v NHL nastoupil k 26 zápasům a na farmě v nižší AHL jich sehrál dokonce 329.

Kromě toho si Kanaďan zahrál v Německu nebo ve Švédsku. "Je ostřílený velkým hokejem. Slibujeme si od něj, že přitvrdí a bude dominovat naší defenzívě," dodává šéf pardubického klubu, který během tohoto týdne přivedl už druhou kanadskou posilu do obranných řad. Tou první se stal ve středu o čtyři roky mladší bek Jake Cardwell.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz