Doma konečně stoprocentní: Kašík cítil úlevu, Popelkovi bylo parádně!

Libor Kašík | Foto: hokej.zlin.cz

28. listopadu 2015, 11:00

Michal Sedláček

27.listopadu 2015, 23. kolo Tipsport extraligy a Zlín si připisuje svou první domácí výhru za tři body. Dlouhých deset zápasů museli hráči i fanoušci čekat. Nakonec se dočkali v tom jedenáctém a to i díky nečekanému střelci a skvělému výkonu brankáře Libora Kašíka. Tím nečekaným střelcem byl dvaadvacetiletý útočník Michal Popelka, který si připsal svůj první bod a gól v Tipsport extralize.

"Je mi parádně. Dal jsme první gól v extralize a ještě se vyhrálo, takže super," sděloval své pocity po utkání Popelka. Přitom původně ani hrát neměl. O svém nasazení se dozvěděl v den zápasu. Navíc, když měl na svém kontě tři zápase ve třech dnech v řadě a tento byl jeho čtvrtý ve čtyřech dnech!

"Bylo to těžké, ale jsem rád, že jsem mohl odehrát všechny zápasy. Hlavně zápasy ve Zlíně se neodmítají, to je šance, která nechodí každý den a jsem rád, že jsem ji dostal. Snad ještě přijde I další," líčí hráč, jenž ve WSM Lize válí za Přerov. Známky únavy z těžkého týdne se na něm ani nijak neprojevují. "Možná únava přijde, ale já jsem teď tak šťastný, že na to ani nemyslím." Což potvrdil i trenérů Vlachovi. "Ptal se mě, jak jsem na tom, já mu řekl, že dobře a zařadil mě do sestavy," zářil radostí Popelka.

"Ze třetí třetiny jsem měl obrovský respekt. My už jsme takhle totiž vedli s Brnem. Šli jsme do toho naplno a jsem rád, že jsme to ubránili."

Svou parádní trefu, kdy obkroužil bránu a bekhendem zavěsil kotouč pod břevno komentoval velmi skromně. "Já moc gólů nedávám a každý gól co dám je překvapení. Jsme rád, že to tam padlo." Především byl vděčný za to, že mu ve Zlíně dali šanci se ukázat. "Jsem strašně rád za každý zápas, co tady můžu s kluky odehrát. Jsou to pro mě dobré zkušenosti a snad to tak půjde dál," říká Popelka. Puk z premiérové trefy mu spoluhráči schovali a po zápase se s ním i hrdě vyfotil.

Libor Kašík: Lidi by mě sežrali, kdyby dal Honejsek gól

Čas 15:55 a Matejíček fauluje unikajícího Honejska. Rozhodčí neváhá a ukazuje, že se pojede trestné střílení. Na středový kruh se staví zlínský odchovanec Antonín Honejsek. Stadion bučí, píská a Honejsek jede Důležitost momentu si uvědomoval i gólman ševců Libor Kašík.

"Já jsem si nepřipouštěl, že to Tonda...," chvilku přemýšlí a pokračuje. "No možná trošku jo. Už na mě tady jednou jel, když hrál za Kometu a říkal jsem, že by mě tady lidi sežrali, kdyby dal gól, takže jsem rád, že to tak neskončilo," těšilo zlínského brankáře. Ten svého bývalého spoluhráče dobře zná. "Trochu jsem si myslel, že by mohl zkusit něco jiného. Někdy je to dobré, když víte co hráč dělá, jindy zase na škodu," myslí si Kašík.

Před nájezdem mu ještě radil trenér brankářů Richard Hrazdira. "S tím nájezdem se moc nedá kalkulovat. Pan Hrazdira na mě ukázal nějaký znak. Z toho jsem pochopil, co myslel. Pak jsme se to snažil ustát, vybruslit ho, ale nějak jsem to nezvládl. Díky tomu, že jsem ho sekl do hokejky, mu to uteklo a nedal."

Třiadvacetiletý gólman naskočil proti Hradci do čtrnáctého utkání v řadě jako brankářská jednička. A to i přesto, že Zlínu se výsledkově nedaří. Kaším má důvěru a patří mezi nejlepší zlínské hráče v každém utkání. "Snažím se nad tím nepřemýšlet. Většinou je to tak, že když něco řeknete, tak to zakřiknete. Já budu dělat dál maximum, abych chytal i nadále," říká i trochu pověrčivě.

Ač má Kašík z osmnácti odchytaných utkání jen šest výher, nějak se tím netrápí. "Kdybyste mě viděli po prohraném zápase, tak jsem z toho hodně naštvaný, ale i když se vyhraje, nebo prohraje, tak do půlnoci to musíte dostat z hlavy a další den se znovu trénuje na další zápas," prozrazuje svůj recept. I tentokrát byl ševcům hodně platným. V závěru svůj tým nejednou podržel.

"Je to obrovská úleva. Oni dali zase deset minut před koncem gól, a to už jsem věděl, že nesmím nic pustit. Třikrát nebo čtyřikrát jsem měl i štěstí. Chytal jsem to tam na brankové čáře, vytahoval ramenem, ale to k tomu patří. Jsem strašně rád, že se k nám tentokrát štěstí přiklonilo."

Největší strach měl, a asi nejen on, ze závěrečné třetiny. "Ze třetí třetiny jsem měl obrovský respekt. My už jsme takhle totiž vedli s Brnem. Šli jsme do toho naplno a jsem rád, že jsme to ubránili," říká. Zda to pro něj byla nejcennější výhra v sezoně odpověděl se smíchem tak, jak se na hokejistu sluší a patří: "Tak určitě."

Sestřih utkání Zlín - Mountfield HK

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz