Derby prohloubilo krizi Dynama. Ztráta už nesmí narůstat, varuje Král

Foto: hcpce.cz

24. října 2015, 14:50

David Záruba

Zatočit s bídou se hokejistům Pardubic nepovedlo ani v derby. Naopak. Od Hradce Králové na domácím ledě inkasovali pět gólů a nadále se zmítají v krizi. A nevědí, kudy z ní ven. Proti Mountfieldu sice sehrálo Dynamo jednu z nejlepších třetin od začátku ročníku, ale ta jim stačila jen na jednobrankové vedení. Trpělivý rival pak zabral a výhru v prvním letošním derby si urval pro sebe.

Trenér Richard Král se tak ani na třetí pokus nedočkal výhry a zatím nenachází recept, jak bídnou sezonu Dynama zvrátit. „Pořád je tam ta deka, kluci to mají v hlavách. Odehráli jsme výbornou první třetinu, s Markem Zadinou jsme z toho měli skvělý pocit. Pak jsme ale dostali dva góly po obrovských chybách a dostali jsme se tam, kde jsme být nechtěli,“ řekl po utkání Král.

Pardubice skutečně v první třetině dominovaly, najednou hýřily sebevědomím. Obrození jim ale vydrželo jen dvacet minut. „Je to škoda, bylo to dobře rozehrané. Můžeme vymýšlet cokoliv, ale když dostaneme takové góly, tak se s tím nedá nic dělat. Hradec pak hrál svůj hokej, nikam se netlačil a chodil do protiútoku. Proti tomu se hrozně těžko prosazuje,“ uvědomoval si.

Po porážce od Mountfieldu zapsaly Pardubice už třetí porážku za sebou, celkově z poslední šesti utkání pobraly jen tři body. Od posledních Karlových Varů je dělí jediný bod. „Zoufalý ještě nejsem, mám za sebou teprve tři utkání. Navíc jsme hráli s vynikajícími týmy, Brno i Sparta patří mezi top mužstva. Všichni vyhlásili útok na medaile,“ bilancoval.

O vrchních pozicích a semifinále play off se před sezonou hovořilo i v Pardubicích. Smělé plány ale vzaly za své. „Momentálně bojujeme o to, abychom dokázali stabilizovat naše výkony a výsledky. Možná pak se budeme moct přeorientovat na nějaký posun tabulkou. Ztráta je veliká a nemůžeme si dovolit, aby narůstala,“ zhodnotil střízlivě situaci Král.

„Zoufalý ještě nejsem, mám za sebou teprve tři utkání. Navíc jsme hráli s vynikajícími týmy, Brno i Sparta patří mezi top mužstva. Všichni vyhlásili útok na medaile.“

Ve hře jsou i možné změny v kádru. Řada hokejistů zatím nenaplňuje očekávání. „Kdyby se naskytly nějaké možnosti, jak oživit tým, tak bychom se jim nebránili. Nějak to nastartovat musíme. Pokud bude kádr kompletní a ještě by se třeba doplnil nějakým hráčem, tak máme na to, abychom stále o předkolo play off hráli,“ tvrdí Král.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz