Další zámořská posila pro Dynamo, zadní řady vyztuží brousek Schaus

Foto: tt.com

29. května 2016, 10:44

Adam Bagar

Po kanadském útočníkovi Justinu Hodgmanovi hlásí pardubické vedení další zámořskou posilu! Zadní řady Dynama vyztuží americký zadák Nicholas Schaus, který na evropském kontinentu obkroužil už tři sezony. Postupně působil v norském Stavangeru, německém Wolfsburgu a naposledy se představil i v mezinárodní EBEL, kde oblékal dres rakouského Innsbrucku. Nyní se stěhuje na východ Čech, kde ho čeká premiérová sezona v Tipsport extralize.

Nicholas Schaus nastartoval svou kariéru v juniorské USHL, kde v sezoně 2005-06 zapsal celkem 55 bodů a byl vyhlášen nejlepším obráncem soutěže. V dospělém hokeji nejdříve hrával NCAA, ale po čtyřech ročnících se vyškrábal až do farmářské AHL. Šanci mu dal Worcester, následovaly Syracuse a Norfolk. Jeho čas na ledě ve druhé nejlepší zámořské lize se však krátil, se 158 starty to Schaus po více než tříletém snažení vzdal a vyrazil do Evropy.

První posily pro Pardubice: Boleslavská letka Rýgl, Klimenta, Bárta »

Tam mu hned první sezona vyšla na jedničku, s norským Stavangerem slavil titul, navrch ovládl Kontinentální pohár a v play off byl zvolen nejlepším hráčem severské soutěže. Ofenzivní zadák nasbíral 49 bodů v 50 zápasech a sáhl po něm německý Wolfsburg. V tamější DEL už se bodově tolik neprosazoval a po sezoně odešel do Innsbrucku, v kádru účastníka mezinárodní EBEL zapsal 33 bodů a ukázal, že i přes menší vzrůst patří k důrazným bekům.

"Nick je velmi pracovitým hokejistou, který je pozitivní do kabiny svým přístupem a povahou."

Schaus u našich jižních sousedů nasbíral 97 trestných minut, v Německu jich měl na kontě 111 a během norské štace dokonce 162. Suma sumárum? Za tři sezony na evropském kontinentu stihl zaznamenat už 370 trestných minut. Trenér Peter Draisaitl však o něj měl velký zájem. "Mančaft budujeme v úzké spolupráci s hlavním trenérem, který projevil přání Nicka získat. Jsem rád, že se nám jej povedlo přivést," líčí generální manažer Pavel Rohlík.

Dynamo lovilo na severu, útok má řídit Kanaďan Hodgman. Končí Salfický »

"Trenér Peter Draisaitl jej zná, je velmi pracovitým hokejistou, který je pozitivní do kabiny svým přístupem a povahou, což je pro nás zásadní," doplňuje Pavel Rohlík. Schaus se tak stal už třetím zámořským hráčem v kádru Dynama. Před časem tamní vedení představilo posilu do útoku Justina Hodgmana, jenž působil v NHL a KHL, a už loni se Pardubice mohly spolehnout také na výkony dalšího Kanaďana, brankáře Brandona Maxwella.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz