Další šance pro Dostála. Po zranění Gibsona je dočasnou jedničkou Ducks

Lukáš Dostál | Foto: nhl.cz

15. prosince 2022, 17:35

Josef Potůček

Organizace Anaheimu během víkendu reagovala na zranění své brankářské dvojky Anthonyho Stolarze povoláním Lukáše Dostála z farmy. Brněnský rodák se tak stal pětatřicátým našincem a sedmým českým gólmanem, který v probíhající sezóně zasáhl do dění NHL.

V pondělí si totiž na ottawském ledě odbyl svůj letošní debut. Dostálův solidní výkon podpořený 35 úspěšnými zákroky však k bodovému zisku nevedl, neboť jeho spoluhráči zůstali ve skórování sterilní a talentovaný český gólman oproti tomu lovil tři puky ze své branky.

Druhý den na kanadském tripu, který momentálně Ducks absolvují, zůstal účastník posledního mistrovství světa v zápase proti Torontu zprvu na střídačce, když kryl záda Johnu Gibsonovi.

Ten však musel zhruba v polovině utkání pro zranění střídat a za stavu 2:0 pro domácí Maple Leafs tak šel na věc Dostál. Dvaadvacetiletý odchovanec brněnské Komety však inkasoval hned z první střely, když obránce Simon Benoit smolně tečoval střelu T.J. Brodieho.

Za Dostálova záda si poté našly cestu ještě čtyři kotouče, když se do konce druhé třetiny prosadil z dorážky Michael Bunting a na konečných 7:0 upravili skóre ve třetí periodě postupně Kerfoot, Engvall a Anderson.

V aktuálním ročníku tragičtí Kačeři se tak gólově neprosadili ani v Torontu. V pátek je přitom čeká ještě zápas v Montrealu a kanadskou expedici končí na ledě Edmontonu, kde řadí dvojice McDavid - Draisaitl. 

Vzhledem k neznámému rozsahu Gibsonova zranění je situace v brankovišti Ducks ošemetná. Stolarz byl včera zapsán na listinu zraněných hráčů a k hlavnímu týmu se tak přidal ze San Diega (AHL) narychlo povolaný švédský brankář Olle Eriksson Ek. 

Navzdory debaklu, který v posledním mači Dostál utržil, není důvod k panice. Na farmě byl jasnou jedničkou Gulls, kde si ve 20 partiích držel slušný průměr 2,88 gólu na zápas a úspěšnost zákroků 91,6 procent.

Svoji výkonnost zde prokazuje již dlouhodobě. Pokud zdraví Gibsonovi nedovolí chytat, bude mít brankoviště Kačerů více než kvalitní záskok.

Foto: Twitter Anaheim Ducks

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz