Další posila pro Slovan? Zkouší reprezentanta, který hrál za Vary

Foto: hokejkv.cz

25. července 2019, 14:44

Adam Bagar

Slovinský obránce Matic Podlipnik po konci v Karlových Varech míří na Slovensko, kde by mohl v případě úspěšné zkoušky posílit kádr Slovanu Bratislava.

„Do Bratislavy přichází na zkoušku do konce měsíce. V případě, že se našim trenérům osvědčí, podepíše s klubem řádný kontrakt,“ informoval Slovan na své facebookové stránce.

Matic Podlipnik působil poslední dvě sezony v Karlových Varech, kterým pomohl 39 body v 60 utkáních k návratu mezi elitu. V extralize pak nasbíral čtyři body ve 34 zápasech.

Čeští fanoušci šestadvacetiletého zadáka znají i z působení v Jihlavě, Třebíči či Pelhřimově. Zahrál si také v EBEL za Lublaň a italské Bolzano nebo ve francouzské lize za Lyon.

Rodák z Jesenice patří ke stabilním členům slovinské reprezentace. Představil se na MS či dvou turnajích pod pěti kruhy, v roce 2014 v Soči a o čtyři roky později v Pchjongčchangu.

Teď zabojuje o místo ve Slovanu, který po konci v KHL usiluje o návrat do elitní slovenské soutěže. Ačkoliv stále nemá v kapse potřebnou licenci, na soupice figuruje už 22 hráčů.

Aktuální kádr HC Slovan Bratislava

Brankáři:
Vladislav Habal, Richard Noskovič, Roman Sabó.

Obránci:
Patrik Bačík, Filip Bobál, Daniel Demo, Andrej Meszároš, Michal Sersen, Eduard Šedivý, Martin Štajnoch, Matic Podlipnik (zkouška).

Útočníci:
Jindřich Abdul, Milan Kytnár, Roman Kukumberg, Tomáš Matoušek, Radovan Puliš, Marek Svoboda, Ján Ševčík, Jakub Urbánek, Michael Vandas, Tomáš Zigo, Michel Miklík (od 1. srpna).

Aktuální kádr HC Energie Karlovy Vary

Brankáři:
Filip Novotný, Jan Bednář, Ondřej Kuchař, Jakub Kašpar.

Obránci:
Dominik Graňák, Michal Plutnar, Petr Šenkeřík, Vladimír Eminger, Martin Rohan, Branislav Kubka, Ondřej Šafář, Lukáš Kozák, Adam Rulík, František Klejna, Filip Bernáth, David Tureček, Daniel Zavřel, Matěj Stříteský.

Útočníci:
Václav Skuhravý, Tomáš Rachůnek, Jakub Flek, Dávid Gríger, Tomáš Mikúš, Ondřej Beránek, Jaromír Kverka ml., Sebastian Gorčík, Petr Koblasa, Martin Kohout, Tomáš Knotek, Adam Raška, Radek Prošek, Michal Hotěk, Otakar Šik, Adam Křemen, Nicolas Hlava, Tomáš Vondráček.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz