Další nepříjemnost pro Tygry: po Knotovi se zranil i jiný důležitý hráč

Adam Najman | Foto: Facebook Bílí Tygři Liberec

14. září 2023, 13:44

Ondřej Mach

Liberecký trenér Filip Pešán bude v prvních týdnech nové sezony postrádat také útočníka Adama Najmana. Severočeský klub to těsně před začátkem základní části oznámil na svém webu.

„Adam si na turnaji ve Švýcarsku způsobil poranění v horní části těla, nyní se věnuje rehabilitaci. K týmu se připojí během dvou až tří týdnů,“ uvedl Pešán k jeho zdravotnímu stavu.

Tygři aktuálně na marodce mají klíčového obránce Ronalda Knota, nyní se k němu přidává dvaadvacetiletý Najman. Ještě před ostrým startem soutěže tedy trenérský štáb musí řešit nemilé starosti.

Perspektivní forvard si zranění přivezl z přípravného turnaje ve Švýcarsku. Na La Coupe des Bains navíc Liberec třikrát prohrál a závěrem schytal šestigólový příděl od Lausanne.

„K týmu se připojí během dvou až tří týdnů.“

Najman za sebou v extralize nechal průlomovou sezonu, kdy společně s Oscarem Flynnem kraloval týmové produktivitě. V průběhu dlouhodobé fáze soutěže nastřádal 38 bodů (9+29), další čtyři posbíral v play off.

I proto s ním Pešán počítal jako s jedním z hlavních tahounů modrobílé smečky. Minimálně na prahu nadcházejícího ročníku ovšem bude odchovanec jihlavského hokeje v sestavě scházet.

Liberec zahájí letošní program v pátek třaskavým derby proti Mladé Boleslavi, o dva dny později vyrazí do Hradce Králové. Příští týden pak vyzve Třinec a Litvínov.

Aktuální kádr Bílých Tygrů Liberec

Brankáři: Dávid Hrenák, Daniel Král.

Obránci: David Aubrecht, Vojtěch Budík, Lukáš Derner, Jakub Dvořák, Michal Ivan, Ronald Knot, Petr Kolmann, Ian McCoshen, T. J. Melancon.

Útočníci: Michal Birner, Michal Bulíř, Adam Dlouhý, Martin Faško-Rudáš, Tomáš Filippi, Oscar Flynn, Kelly Klíma, Adam Najman, Jakub Rychlovský, Jan Šír, Jaroslav Vlach, Miroslav Mucha, Jayce Hawryluk.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz