Chystá Energie změny? Trenér Oremus možná nahradí Mlejnka

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

V pondělí přistoupili k trenérské změně v Pardubicích, teď o podobném kroku uvažují v Karlových Varech. Energie se krčí u dna extraligové tabulky, nabízí se tedy krok, který je za podobných okolností koloritem. Podle dostupných zpráv jednají Západočeši s trenérem Peterem Oremusem (na snímku), jenž by se mohl stát novým šéfem střídačky. A dosavadní hlavní kouč Karel Mlejnek by se posunul do pozice asistenta.

Klub zatím tyto úvahy nekomentuje, hokejisté se chystají na večerní duel proti Spartě v pražské O2 areně. "V tuto chvíli jde o nepodložené spekulace, které nemíním komentovat. Pokud budou, bližší informace sdělíme ve středu," řekl hokej.cz před polednem generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

Rozhovory mezi oběma stranami nicméně podle všeho probíhají. Trenér, který před několika dny skončil v Košicích, měl být osloven. Peter Oremus to v Tipsport extralize dobře zná, před časem vedl Vítkovice, odkud odcházel před necelý rokem. Pokud si plácne s Karlovými Vary, brzy do naší nejvyšší soutěže uskuteční návrat.

Zatím jde skutečně jen o spekulace, ale podle zdrojů hokej.cz mají reálný základ. Oremus dnes cestuje vlakem do Prahy, kde se v doprovodu někoho z vedení Energie vydá osobně sledovat duel Západočechů se Spartou. Kdyby neexistovala pravděpodobnost spolupráce, určitě by někdejší asistent Vladimíra Vůjtka staršího u slovenské reprezentace zůstal doma.

Pokud nenastanou náhlé změny, už ve čtvrtek má Oremus vést v Karlových Varech první trénink. Mluví se o tom, že by do Energie šel bez dvorního asistenta Romana Šimíčka, s nímž do loňského podzimu spolupracoval ve Vítkovicích a pak i v Košicích. Nejbližším kolegou Oremuse zůstane u Energie nejspíš Karel Mlejnek. Jasno bude možná už po zápase na Spartě, nejpozději zítra dopoledne.

Připomeňme, že Západočeši sehráli v letošní Tipsport extralize deset utkání, vyhráli jen dvě a se šesti body jsou poslední. Neúspěšný vstup do sezony nejprve vedení řešilo odchodem zkušených hokejistů Martina Barteka a Davida Hrušky, skončil Slovák Radek Deyl. kádr naopak doplnili Ivan Rachůnek, Tomáš Bulík nebo obránce Bryan Rodney. Jenže zlepšení nenastalo. Během výjezdu na Moravu prohrála Energie v Olomouci a pak i vysoko ve Vítkovicích. Po víkendu pak nejspíš začaly klíčit myšlenky na případná trenérská škatulata...

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz