Celou sezonu jsem nelehnul, kál se Ščotka po prodloužení. Modrý: Neměl to dělat

Foto: Vít Golda, hc-kometa.cz

24. března 21:50

Jakub Ruč

Průběh jiný, výsledek úplně stejný. Kometa do severočeské hradby bušila hlava nehlava, ani napotřetí ale doma na Litvínov nenašla recept. V této čtvrtfinálové sérii tak stále vítězí hosté. Změnit to nedokázal ani navrátilec Ščotka, který byl smutným hrdinou rozhodující situace.

V prvních dvou zápasech Modrého partě domácí prostředí svázalo ruce. Jeho tým byl mdlý, bez nápadu a nepodpořil ho ani jindy jistý Dominik Furch v brance. Tentokrát bylo všechno jinak, Kometa měla šancí na celou sérii. Zvonily tyčky, zahazovaly se tutovky – v Litvínově se bude odvracet mečbol.

„První třetinu jsme měli fantastickou, plno šancí, akorát jsme neodskočili na víc než 1:0. Kluci hráli dobře, ale pak se soupeř vrátil přesilovkou,“ hodnotil Modrý. „Stala se tam taková věc… Když zlomil tu hokejku, tak možná ti bránící hráči trochu ztratili koncentraci,“ popisoval litvínovskou přesilovku, ve které krátce před gólem na modré selhalo náčiní Jaksovi.

Prodloužení se první třetině podobalo, závarů před Tomkem bylo moc. V jednu chvíli už dokonce Holland zvedal ruce nad hlavu, když jeho nahození po teči prošlo pár čísel od tyče. Vervě pak stačil jediný útok. Ščotka si školácky lehl před Hlavu, který ho pohodlně objel a vymetl.

„Vyčítám si to, celou sezonu jsem si ani jednou nelehnul a v tomhle momentu jsem prostě myslel, že bude nahrávat,“ smutnil Ščotka. „Neměl to dělat. Povídali jsme si o tom, dá se to vyřešit jinak,“ dodal Modrý.

„Trest mě samozřejmě naštval, každý chce v play off hrát.“

Ščotka má v jinak vynikající sezoně smůlu. V základní části dostal flastr za zákrok na Jiříčka, ve čtvrtfinále zase vynechal tři zápasy kvůli faulu na Guta. Tvrdá hra je přitom doménou spíš jiných brněnských beků.

„Trest mě samozřejmě naštval, každý chce v play off hrát,“ tvrdil Ščotka. „Popravdě nevím, co s tím dělat. Říkal jsem si, že budu vynechávat souboje na středu hřiště, ať se toho vyvaruju. Teď se to píská přísněji než dřív,“ pokračoval.

Pěkná akce ??

Zveřejnil(a) Hokej.cz News dne Neděle 24. března 2024

Michal Gut se z tvrdého hitu ještě nezotavil a Vervě od prvního čtvrtfinále chybí. „Vím od kluků, že má asi nějaký lehký otřes mozku. Snad bude brzy v pořádku,“ popřál mu brněnský obránce.

Jestli se Gut v úterý na led dostane, není jisté. I Kometa má v záloze několik hráčů – zraněného Ďalogu může nahradit Marek Hrbas, nasadit může i bijce Pavla Jenyše. Těžko říct, jestli existuje někdo, kdo dokáže změnit rovnici venkovní zápas = výhra.

„Nedokážu si vysvětlit, proč se vyhrává jenom venku.“

„Nedokážu si vysvětlit, proč se vyhrává jenom venku. My nad tím tak nepřemýšlíme, člověk vždycky rád hraje doma. Je to výhoda, i když tady to tak nevypadá. Budeme věřit, že to urveme v Litvínově a doma roztrhneme gólový pytel,“ zakončuje Ščotka.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz