Byla blbost se rvát, měli jsme Spartu nechat vybláznit, mrzí střelce Němce

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz

23. prosince 2017, 17:02

Adam Bagar

Do O2 areny vyrazili speciálním vlakem Kometa expres, ale početnou část svých příznivců ve velké bitvě nepotěšili. Brněnští hokejisté ve šlágru kola padli před fantastickými 16 343 fanoušky s pražskou Spartou 2:3. "Hrát před takovou kulisou je něco nádherného, atmosféra byla skvělá. Jenom škoda té hořké tečky," mrzí střelce Vojtěcha Němce.

Bitva Sparty s Kometou začala pořádně zostra, vyhrocené úvodní sekundy přinesly hned dvě bitky. Nejdřív si to rozdali Jarůšek s Krejčíkem, za chvíli Forman s Malcem. Už v čase 6:03 svítilo v kolonce trestů neskutečných čtrnáct přestupků. "To je s nimi vždycky tak vyhecované. Ještě jsem proti Spartě nezažil zápas, který by byl méně tvrdý," hlásí Vojtěch Němec.

"Ale byla blbost se s nimi rvát. Přijeli jsme s šesti beky a hned ve druhé minutě jsme měli dva na trestné. Chudáci zbývající čtyři se pak zbytečně zavařili a měli toho plné zuby. Měli jsme od začátku hrát svou hru a ne se s nimi pošťuchovat. Prostě nechat je vybláznit se a hrát s čistou hlavou. To se nám bohužel moc nepovedlo," mrzí dvaatřicetiletého útočníka Komety.

Kometa expres zamířil na Prahu i s fanoušky

Brňané tahali po většinu času za kratší konec pomyslného provazu, přesto v závěru sahali po vyrovnání. Snížení Ondřeje Němce na 2:3 je nakoplo, ale veškeré naděje potopilo vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě. "Tam to bylo o špatné komunikaci. Ale blbé spíš je, že jsme začali hrát až posledních deset minut. Hrát tak celý zápas, neměli by šanci," myslí si Němec.

Ten nerozumí tomu, proč úřadující mistr nedokáže takový výkon předvádět po celých šedesát minut hry. "Je to pořád ta samá písnička. Fakt nevím, čím to je. Každý se vyhecuje, až když nám teče do bot. Děláme věci špatně, potom najednou nám něco přepne v hlavě a všechno zase funguje, jak má," kroutí hlavou střelec úvodní brněnské branky pátečního šlágru kola.

Bitka Richarda Jarůška s Jakubem Krejčíkem

Vojtěch Němec před reprezentační pauzou hrál měsíc v Mladé Boleslavi, kde v deseti utkáních nasbíral sedm bodů. A pohodu si přenesl zpátky do Komety, skóroval proti Chomutovu i na Spartě. "Ale za ty zápasy máme nula bodů," vyhrkne zklamaně. Porážka 2:3 jej mrzí také kvůli svým fanouškům, kteří výraznou měrou přispěli k rekordní návštěvě aktuální sezony.

Tým chtěl potěšit i děti, partnery, legendy a další, kteří s nimi do Prahy cestovali vlakem Kometa expres. "Kdyby se vyhrálo, tak by se asi jelo jinak, ale pozdě brečet nad rozlitým mlíkem, jak se říká. Teď už je po zápase, před námi Vánoce, tak snad si všichni odpočineme u stromečku s dětmi a 26. prosince uděláme vše pro to, abychom získali tři body," má jasno Němec.

Sestřih utkání HC Sparta Praha – HC Kometa Brno

Kometa není v pohodě, z posledních jedenácti zápasů vyhrála jen dvakrát. "Prosinec máme bídný, opakuje se nám to každý rok, ale neviděl bych to jako nějakou extra krizi. Každopádně potřebujeme body do tabulky, abychom udrželi šestku, hráli v klidu a nezačali se třepat jako každý rok, když to řeknu blbě. Proti Dukle už si nemůžeme dovolit zaváhat," přiznává.

Úřadující šampión ztratil kontakt s Plzní a Hradcem Králové, ale i na rozjeté třetí Vítkovice už ztrácí propastných deset bodů. Po prohře na Spartě se před Zábranského tým dostala dokonce už i Olomouc, mistr je až šestý. "Pořád jsme na pozici pro přímý postup do čtvrtfinále a před námi je spousta utkání, tak věřím, že se zvedneme," přeje si na závěr Vojtěch Němec.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz