Buchtele míří ze Sparty znovu do KHL, posílí Slovan Bratislava

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

25. května 2017, 10:20

Václav Jáchim

Před rokem se vydal z pražské Sparty do Kontinentální ligy, teď si to Jan Buchtele zopakuje. Útočník s reprezentačními zkušenostmi začal uplynulou sezonu v ruském Jekatěrinburgu, na konci sezony se vrátil do Sparty, ovšem teď zase zvedá kotvy. Bývalý hokejista Pardubic míří do Slovanu Bratislava, jak klub uvedl na svých stránkách, obě strany se dohodly na ročním kontraktu s platností do 30. dubna 2018.

Buchtele se dlouhodobě netajil snahou prorazit v KHL. Po parádní sezoně 2015-16 si výborný bruslař a bojovník plácl s Avtomobilistem Jekatěrinburg, ovšem angažmá nebylo úplně podle představ. Šestadvacetiletý rodák z Hradce Králové měl jednak smůlu na zranění, jednak nedostával tolik herního prostoru. Ve 39 utkáních vstřelil pět branek a přidal čtyři nahrávky, koncem letošního ledna se dohodl na návratu do Sparty.

Když znovu naskočil do Tipsport extraligy, snažil se pomoci týmu i sobě k dalšímu působišti v ruské soutěži. "Působení v Jekatěrinburgu pro mě byla určitě dobrá zkušenost. Do konce sezony teď budu ve Spartě, ale z hlediska Ruska jsem nic neuzavřel. Třeba se tam ještě vrátím," řekl Buchtele počátkem února.

Pražanům finiš ročníku nevyšel, finalista Ligy mistrů vypadl hned ve čtvrtfinále extraligového play off s Kometou. Načež došlo k některým změnám v kádru. Jedna se týká i Buchteleho. Účastník tří podniků Euro Hockey Tour se stěhuje do Bratislavy, ve Slovanu naváže na angažmá jiných českých hokejistů, kteří klubu v minulosti pomáhali. 

Během uplynulé sezony hráli za Slovan Tomáš Kundrátek, Václav Nedorost, Tomáš Kubalík, Jakub Valský, Radek Smoleňák a Lukáš Vopelka, česká legie se ovšem následně rozpadla a většina hokejistů odešla jinam. Slovan nyní buduje novou sestavu, je možné, že do slovenské metropole dorazí i jiní čeští hráči. Buchtele už má jistotu, společnou přípravu s týmem trenéra Miloše Říha zahájí dle reglementu KHL počátkem července. "Slovan věří, že Buchtele naváže na produktivní sezony z české extraligy," uvádí slovenský klub.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz