Bruslaři rozhodli během 22 vteřin. Bylo to smrtící, uznává Skuhravý

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Mohlo se zdát, že energetici doma porazí dalšího soupeře a natáhnou šňůru zápasů, ve kterých se jim v KV Areně dařilo bodovat, na osm, nakonec vše ale bylo jinak. Souboj poslední Energie s trápící se Mladou Boleslaví nabídl oku diváků sedm branek, obrat ve skóre, několik menších potyček a hlavně konec dvou sérií. Karlovým Varům se doma nepodařilo bodovat poosmé v řadě, naopak Bruslaři díky tomuto zápasu přerušili sérii pěti proher.

Karlovarští měli o motivaci do zápasu postaráno, sérii zápasů a skalp silných soupeřů z předchozích duelů. To se projevilo hned od začátku, když se jim po dlouhé době podařilo dostat se do vedení jako prvním. „Věřili jsme si stejně, protože jsme bodovali asi posledních sedm zápasů doma. Začali jsme ho dobře, vedli jsme, ale bohužel jsme inkasovali a šli jsme do tří,“ hodnotil vstup do zápasu kapitán týmu Václav Skuhravý. Bylo to právě ono vyloučení, které nabídlo boleslavským hokejistům dvojitou početní výhodu a nakonec převrátilo skóre ve prospěch Bruslařů.

„Druhou třetinu jsme hráli hodně laxně, Boleslavské jsme nechali dvakrát před bránou a dali nám dva góly,“ pokračoval v sumáři střelec dvou branek. Dvě zmíněné branky totiž padly v prostřední části v rozmezí dvaadvaceti vteřin, což Karlovarské položilo a pravděpodobně definitivně rozhodlo zápas. „Bylo to smrtící, dostali jsme dvě branky během jedné minuty, od nás tam byl nedůraz před brankou, odkud ty branky padly,“ okomentoval kapitán Západočechů důležitou situaci v zápase.

„Bylo to smrtící, dostali jsme dvě branky během jedné minuty, od nás tam byl nedůraz před brankou, odkud ty branky padly.“

Po dvou rychlých brankách si trenér Tlačil dokonce vyžádal oddechový čas, nijak veliký rozdíl ve hře ale nenastal. „Říkal nám, že musíme změnit hru, že musíme hrát úplně jinak. To jsme ale všichni věděli… Bylo to spíš pro to, abychom nějak uklidnili tu hru, ten tlak Mladé Boleslavi,“ dodal Skuhravý k přerušení hry v polovině zápasu. Možná to i pomohlo, výkon energetiků se postupně začal zlepšovat, avšak Boleslavští bez problémů bránili, i když jim k tomu občas vypomohla i tyčka.

V závěrečné periodě tlačili zejména domácí hokejisté, hosté se až tak moc často ke kotouči nedostávali, ale pokud ano, tak vždy hrozili a domácí brankář měl dost práce. Snažit se musel, záda mu totiž kryl junior Kuchař, pro kterého by případný první start v extralize za takového stavu nebyl moc ideální. Kontaktní branka přišla až pár minut před koncem, kdy energetici zužitkovali přesilovou hru, kterou si díky odvolání Honzíka vylepšili ještě o jednoho hráče.

„Myslím si, že jsme ty góly měli dát dřív, takhle na konci zápasu se nám pak už nepodařilo vyrovnat,“ litoval předchozích neproměněných šancí aktuálně nejlepší střelec a druhý nejproduktivnější hráč Karlových Varů Václav Skuhravý. V zápase se mu dařilo, opět skóroval, tentokrát dokonce dvakrát, kvůli prohře z toho ale moc velikou radost neměl. „Já bych to nehodnotil, my hrajeme týmově a je jedno, kdo dává góly. Je úplně jedno, jestli padnou mně, nebo kdo to dá,“ dodal na závěr Skuhravý pohled na svůj osobní výkon. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz