Bruslaři ovládli turnaj v Německu, Energie má bronz. Motor sfoukl Němce

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

26. srpna 2018, 18:36

Jan Šimek

Hokejisté Karlových Varů urvali na turnaji ve slovinském Bledu třetí místo. V duelu s domácí Jesenicí sice dlouho prohrávali, v závěru ale srovnal Sabahudin Kovačevič, a prodloužení pak rozhodl ve prospěch Energie Jakub Flek. Uspěly také České Budějovice, které si podruhé v řadě hladce poradily s německým celkem Lausitzer Füchse. Mladoboleslavští triumfovali na turnaji v Norimberku, kde přehráli domácí favority.

Energie v Bledu končí třetí, obrat završil Flek

Karlovarští se v Bledu šli porvat o třetí místo v souboji s Jesenicí. Slovinský outsider ovšem začal lépe. Urukalo v přesilovce nabil na pravý kruh Brusovi, který propálil Kuchaře. Energetici se dlouho neuměli prosadit. Až to vypadalo, že podobně jako v sobotním duelu s Medveščakem se střelecky neprosadí. Pak ale Kohout vysunul Kovačeviče a právě rodák z Jesenice poslal duel do prodloužení. Na jeho začátku trefil pro Energii vítězství a třetí místo na turnaji Flek.

HK ACRONI JESENICE – HC ENERGIE KARLOVY VARY 1:2p (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 19. Brus (Urukalo, Glavič) – 52. Kovačević (Kohout), 63. Flek.
HK Acroni Jesenice: Saunders – Bašič, Brun, Brus, Čimžar, Glavič, Jyrkkiö, Kalan, Pem, Rodman, Rose, Seršen, J. Sodja, L. Sodja, Stojan, Šturm, Svetina, Tavželj, Tomaževič, Urukualo.
HC Energie Karlovy Vary: Kuchař – Sičák, Šenkeřík, Rohan, Plutnar, Kovačevič, Podlipnik, Tomeček – Rachůnek, Gríger, Flek – Stloukal, Kverka, Mikúš – Lapšanský, Skuhravý, Gorčík – Šafář, Havránek, Kohout.

Motor přehrál Němce i podruhé, tentokrát 6:1

V pátek Jihočeši smetli německého soupeře v poměru 5:1, teď Lausitzer Füchse porazili znovu. Lišky sice v Českých Budějovicích vedly, jenže Prospalova letka ve druhé třetině třemi zásahy otočila skóre, když se prosadili Čermák, Doležal i Dančišin – 3:1. Motor kontroloval dvoubrankové vedení, které ještě navýšili Beránek, Čížek a Bradley. Jihočeský tým tak zapsal čtvrtou výhru v přípravě, hned v pondělí ho čeká duel s ruským Chabarovskem.

ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE – EHC LAUSITZER FÜCHSE 6:1 (0:1, 3:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 23. Čermák (Vydarený), 33. Doležal (Pavlin), 36. Dančišin, 46. Beránek (Dančišin, Přikryl), 55. Čížek (Beránek), 60. Bradley – 2. Schiemenz (Adam).
ČEZ Motor České Budějovice: Svoboda – Pýcha, Pavlin, Čáp, Plášil, Vydarený, V. Doktor – Čížek, Gilbert, Šulek – Čermák, Bradley, P. Novák – Beránek, Přikryl, Doležal – Heřman, Dančišin, Babka.
EHC Lausitzer Füchse: Kessler – Geisler, Adam, Kuschel, Kania, Bär, Monteith, Granz, Owens – Bojarčinov, Jahnke, Hessler, Reichel, George, Eriksson, Schiemenz, Kuchejda, Breitkreuz, Dietz, Warttig.

Bruslaři udolali Norimberk, triumf trefil Šťastný

Mladoboleslavští hokejisté ve finále norimberského turnaji vyzvali domácí celek. Bruslaři sice vedli po trefě Knotka, v úvodu druhé třetiny ovšem Dupuis s Weissem strhli vedení na stranu Ice Tigers. Mladá Boleslav se však nesložila a po dvou gólech Pacovského krátce po sobě získala těsný náskok zpátky. Na začátku třetí části se podruhé prosadil Dupuis a za stavu 3:3 se šlo do prodloužení. V něm Šťastný využil přesilovku a zajistil Bruslařům triumf na turnaji.

NORIMBERK ICE TIGERS – BK MLADÁ BOLESLAV 3:4p (0:1, 2:2, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 21. Dupuis, 23. Weiss (Alanov), 43. Dupuis – 13. Knotek, 32. Pacovský, 33. Pacovský, 62. Šťastný (Kotvan).
BK Mladá Boleslav: Kantor – Dlapa, Pláněk, Němeček, Kurka, Kotvan, Říha, Hrdinka, Bernad – Vondrka, Najman, Klepiš – Orsava, Žejdl, Látal – Pacovský, Knotek, Šťastný – Procházka, Kousal.

Další program přípravných utkání

Pondělí 27. srpna:
18:00 ČEZ Motor České Budějovice – Amur Chabarovsk

Úterý 28. srpna:
17:00 Comarch Cracovia Krakov – HC Frýdek-Místek
17:30 PSG Berani Zlín – HC Olomouc
17:30 HC VERVA Litvínov – Piráti Chomutov
18:00 HC Benátky nad Jizerou – HC Slavia Praha
18:00 VHK ROBE Vsetín – HC ZUBR Přerov
18:00 LHK Jestřábi Prostějov – SK Horácká Slavia Třebíč
18:00 HC RT TORAX Poruba 2011 – GKS Katovice
18:00 AZ RESIDOMO Havířov – HK Dukla Trenčín
18:00 HC Sparta Praha – HC Dynamo Pardubice (v Poděbradech)
18:00 HC Slovan Bratislava – BK Mladá Boleslav
19:30 EK Zell am See – HC Slovan Ústí nad Labem

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz