Brankář David Rittich: Nové logo si třeba jednou nechám vytetovat

Foto: Český hokej

23. června 2018, 13:54

Tomáš Čekal

Na těle má několik tetování a nevylučuje, že v případě úspěchu s národním týmem by přidal další - v podobě lva. V tomto znamení se narodil. A lva bude nově nosit na reprezentačním dresu. “Lev nic nevzdává, chce dokázat co nejvíc, rve se za svou šanci vyhrát a něco v životě dokázat,” říká brankář české reprezentace David Rittich.

Co pro vás znamená dres národního týmu?

To nejvíc. Obléknout dres nároďáku by mělo znamenat to nejvíc pro každého hokejistu. Každý chce reprezentovat svou zemi.

Pamatujete si, kdy jste oblékl český národní dres poprvé?

Letos na Carlson Hockey Games v Pardubicích. Bylo to pro mě zadostiučinění, že se mi to povedlo. Dokázal jsem si, že za nároďák můžu hrát. 

Máte první reprezentační dres odložený?

Mám a jsem za to strašně rád. Byl to můj první zápas za národní tým a vítězný. Moc si vážím toho, že jsem tu šanci dostal.

Kolik máte dresů doma? Jakou pozici má mezi nimi národní dres?

Mám hodně dresů z období, kdy jsem byl mladý - z Jihlavy, Boleslavi, Calgary. Národní dres je na nejvyšší příčce, zejména ten z mistrovství světa.

Brankář národního týmu David Rittich. Zlatá korunka na hlavě lva symbolizuje, že se jedná o seniorský dres. U juniorských a mladších kategorií bude mít korunka bílou barvu.

Brankář národního týmu David Rittich. Zlatá korunka na hlavě lva symbolizuje, že se jedná o seniorský dres. U juniorských a mladších kategorií bude mít korunka bílou barvu. | Foto: Český hokej

V případném dalším reprezentačním zápase už nastoupíte v nových reprezentačních dresech. Jak se vám líbí?

Je to super. Ale přiznávám, že první moment, kdy jsme ho viděl, byl překvapující. Všichni jsme zvyklí na český státní znak na dresu a najednou je tam něco nového. Aha, tak lev! Když to člověk vidí poprvé, musí se nad tím zamyslet. Ale když mu dojde, o co tam jde, určitě to pochopí a bude se mu to líbit.

Je lev správný symbol pro hráče českého národního týmu?

Určitě. Lev nic nevzdává, chce dokázat co nejvíc, rve se za svou šanci vyhrát a něco v životě dokázat. V národním týmu chceš vyhrát pro národ, pro ty lidi, kteří nám fandí, pro spoluhráče, s kterými hraješ. Chcete to dokázat všichni společně.

Ve vyobrazení lva je několik skrytých hokejových detailů. Které z nich se vám líbí?

Puk v puse. V mé brankařině to jde - chytit puk pusou. Zaujalo mě šest cípů hřívy jako šest hráčů na ploše. Celkově se mi líbí tvar, je to moderní logo. 

Na těle máte několik tetování. Nechal byste si někdy vytetovat českého lva na tělo?

Dokážu si to představit. Moje znamení je lev, čili to je taky důvod. Kdyby se povedlo vyhrát mistrovství světa a byl jsem v týmu, umím si představit nové tetování.

Co myslíte, jak přijmou změnu fanoušci českého týmu?

Podle mě to budou reakce možná i rozpačité, 50:50. Jako se vším novým. Padesát procent lidí řekne: Ježíš, to je krásný, to je paráda! Padesát procent bude možná trochu skeptických. Proč měníme něco, co už nějaký rok funguje? Ale design se mění a je dobře, že i na dresu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz