Boj o kvalifikaci do WSM Ligy vypukl. Lépe vykročily Brod, Žďár a Poruba

Foto: Petr Nedvěd, hokejzr.cz

25. března 2018, 22:15

Milan Sochor

Ve druhé lize začaly závěrečné boje play off, šestice mužstev usiluje o účast v kvalifikaci o postup do WSM ligy. K té mají po prvních zápasech blíž ve Žďáru nad Sázavou, v Havlíčkově Brodě a v ostravské Porubě. Plameny přišly o pohodlný náskok, vítězství si ale pohlídaly. Vyrovnanější bitvu svedli Bruslaři, kteří vyhráli o jedinou branku, Poruba zvítězila dokonce až v prodloužení. Že už jde opravdu o hodně, potvrzují i fanoušci. Návštěvnost obou střetnutí na Vysočině se vyšplhala přes patnáct set.

SKUPINA STŘED a ZÁPAD

Žihadla rychle bodla. Petr Krutiš se krátce po začátku zápasu protlačil mezi obránci a zblízka poslal hosty do vedení. Po vyrovnané první třetině se ovšem hrálo čím dál více před bránou Moravských Budějovic a Lukáš Endál v polovině zápasu vyrovnal. Bruslaři zkraje třetí periody dokonce zvrátili nepříznivý vývoj, soupeř ale brzy našel odpověď. Rozhodla tak branka kapitána Miroslava Třetiny po pěkné souhře s Lubošem Voříškem. Žihadlům se v závěrečné hře bez brankáře vyrovnat nepodařilo a Havlíčkův Brod se tak ujal vedení v sérii.

Na žďárských Bouchalkách sotva uplynulo deset minut a domácí už vedli o tři branky. Úvodní dvacetiminutovka nakonec skončila 4:1. Zdálo se, že o vítězi už nemůže být pochyb. Jenže hosté se prosadili 48 sekund po začátku druhé periody, a když pak přesilovou hru využil Kamil Bříška, bylo to už jen o gól. Po startu závěrečné části hry Žďár nejprve Vlkům odskočil, ti hned jejich náskok ale znovu stáhli a vše bylo stále otevřené. Uklidnění na hole plamenů přinesl gólem na sklonku šestapadesáté minuty až Luboš Kunstmüller.

BK Havlíčkův Brod – HC Moravské Budějovice 2005 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 31. Endál (Kozlík, T. Semrád), 42. Voříšek (Vala), 53. Třetina (Voříšek, Endál) – 2. Krutiš (Sobotka), 46. J. Bulín (Matějka)
Stav série: 1:0.

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Vlci Jablonec nad Nisou 6:4 (4:1, 0:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Vítek (Štěpánek), 5. Gregar (Kolda), 11. Kuřítko (Bureš, Jícha), 17. Kovářů (Střecha, Gergel), 42. Kuřítko (Bureš, Peslar), 56. Kunstmüller (Střecha) – 15. Pavlů (Víšek), 21. Nevyhoštěný (Pavlů), 32. Bříška (Víšek, L. Tondr), 45. Bríška (Pavlů).
Stav série: 1:0.

SKUPINA VÝCHOD

Dramatickou přetahovanou o skóre viděli fanoušci v ostravské Porubě. Do prvních vážnějších šancí se dostávali domácí, o úvodní branku se ale postaral šumperský Jakub Schejbal. Po vyrovnání ve druhé části hry vrátil Drakům vedení Tomáš Sedlák, jeho jmenovec Káňa ovšem ještě před přestávkou znovu vyrovnal. Vladimír Luka pak svým druhým gólem poslal domácí poprvé do vedení, jenže Šumperku stačilo na vyrovnání pouhých 15 sekund a utkání dospělo do prodloužení. V něm po osmi minutách rozhodl pro Porubu o prvním bodu v sérii Jiří Zdeněk.

HC RT TORAX Poruba 2011 – Draci Šumperk 4:3 po prodloužení (0:1, 2:1, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 28. Luka (T. Káňa, J. Káňa), 36. T. Káňa (Luka, Zdeněk), 47. Luka (T. Káňa, Zdeněk), 68. Zdeněk (Luka) – 12. Schejbal (Půhoný, Řezáč), 32. Sedlák (Králík, Vachutka), 48. Králík (Cink, Šťáva).
Stav série: 1:0.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz