Zvrat! Košarišťan za Mladou Boleslav chytat nebude

Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

Před necelými dvěma týdny ho Mladá Boleslav oznámila jako novou posilu, gólman Andrej Košarišťan ale nakonec změnil plány. Příští sezonu stráví v Košicích.

Podle informací hokej.cz se o možném návratu Andreje Košarišťana na Slovensko hovořilo už několik dnů.

V Mladé Boleslavi by totiž pravděpodobně začínal jako brankář číslo tři: za reprezentantem Janem Růžičkou a slovinským veteránem Gašperem Krošeljem.

No, opravdu mimořádná konkurence...

Košarišťan by tedy měl pravděpodobně vyřízeny střídavé starty do Chance ligy, kde letos chytal za Kladno a pomohl mu k postupu mezi elitu.

Místo toho se ale někdejší slovenský reprezentant rozhodl vrátit do Košic, v jejichž dresu prožil zatím svůj nejpovedenější ročník v kariéře.

„Představovat ho košickým fanouškům určitě není potřeba. Těm se představil už dřív svými výbornými výkony," hlásí sportovní manažer Gabriel Spilar.

Košarišťan ve slovenské extralize chytal za Nové Zámky či Liptovský Mikuláš, do Košic potom přestoupil v létě 2019 – a hned zářil (93,4% úspěšnost zákroků budiž důkazem).

Loni touto dobou se Košarišťan vydal do zahraničí – v sousedním Česku si jednou chtěl vybojovat stabilní pozici v nejvyšší soutěži. Odešel proto do ambiciózního Kladna, kde plnil roli jedničky a přispěl k postupu.

Extraligu si za Kladno nezachytá, to se vědělo už v průběhu prvoligového play off. Jenže, nakonec si ji nezachytá ani za Mladou Boleslav...

Košice už Košarišťanův návrat oficiálně potvrdily na svých sociálních sítích.

„V Mladé Boleslavi mají pod smlouvou víc brankářů a já bych nedostal dostatečný prostor," uvedl Košarišťan pro TASR. „Hledali jsme řešení. Boleslav mě uvolnila na jednu sezonu. Jsem rád, že je to takto, protože by bylo složitější hledat hostování, které by skončilo v lednu."

Foto: Facebook HC Košice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz