Zubři podepsali 8 juniorů i dorostence. Záleží jen na nich, vzkazuje Hanák

Matyáš Gréč | Foto: Alena Zapletalová, hokejprerov.cz

Hokejisté Přerova v pondělí zahájili letní přípravu na novou sezonu, a byla u toho i kupa mladých tváří. Zubři totiž podepsali seniorské kontrakty rovnou s osmi juniory a jedním dorostencem.

V uplynulé sezoně si za Přerov zahrálo dohromady třináct juniorů. V brance potěšil Michal Postava, jehož služby si už klub pojistil smlouvou na dva roky s následnou roční opcí. Další mladíci, jako třeba Martin Ryšavý nebo Radek Kučeřík, oblékli dres Zubrů hlavně vlivem okolností zvláštní sezony, o slovo se teď ale přihlásí další.

Dva junioři s novou smlouvou už atmosféru Chance ligy okusili, obránce Matyáš Gréč a univerzál Jan Fencl v ní nastoupili ke třem, respektive pěti utkáním. Na ledě se ale mihli jen sporadicky.

„Oba už mají něco za sebou, v týmu by si měli říct o daleko větší roli,“ popisuje na klubových stránkách sportovní manažer Zubrů Pavel Hanák. „Ostatní budou součástí širšího kádru.“

Na mysli má jednak šestici hráčů ročníků 2003 a 2004. Brankář Petr Žurek, obránci Adam Holík, Jakub Němec, Jan Billa a útočníci Matěj Halík a Michal Šilhavý podepsali své první profesionální kontrakty. Rakouský zadák Billa se minulý rok zúčastnil i Olympijských her mládeže ve švýcarském Lausanne.

„Je dobře, že můžeme sáhnout do vlastních zdrojů. Všichni kluci s námi nastoupili do přípravy, aby se ukázali trenérům. Záleží jen na nich, jak se s tím popasují a kolik pak v A-mužstvu dostanou příležitostí,“ předesílá Hanák.

Letní přípravu se seniorským mužstvem zahájil také šestnáctiletý forvard Tobiáš Kuchta, který může na rozdíl od starších parťáků ještě nastupovat za dorost. Dá se očekávat, že právě tam ho budou chtít trenéři využít ve snaze udržet jedinou nejvyšší soutěž, kterou Zubři momentálně disponují.

Tobiáš Kuchta

Tobiáš Kuchta | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Kuchta se měl už letos ukázat v dresu reprezentační šestnáctky, jenže ta nakonec kvůli pandemii koronaviru neměla ani jedno soustředění. Podle přerovského webu dostal talentovaný útočník i několik nabídek z renomovaných klubů.

„Chtěl jsem zůstat v Přerově, abych to měl hlavně blízko domů. V klubu je to super – máme skvělý servis, dobře se o nás starají,“ pochvaluje si. „Loňská sezona byla dost složitá, skoro vůbec jsme nemohli hrát. Teď hodně trénujeme, abychom podávali dobré výkony a udělali i nějaký výsledek,“ doplňuje na hokejprerov.cz.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz