Ztráta pro Litvínov! Obránce Kubát odchází do KHL, posílí Vladivostok

Foto: hcverva.cz

4. října 2018, 9:47

Adam Bagar

Aktuální lídr extraligové tabulky hlásí ztrátu v obranných řadách. Zkušený bek Karel Kubát si premiérově zahraje v Kontinentální lize, z Litvínova odchází do ruského Vladivostoku.

Karel Kubát měl ve smlouvě výstupní klauzuli v případě zajímavé nabídky ze zahraničí. A tak se taky stalo, sáhl po něm účastník ruské KHL – Admiral Vladivostok. Ofenzivně laděný zadák tak požádal litvínovské vedení o uvolnění a přerušení kontraktu.

„Jsme rádi, že se nám povedlo vyjednat dobré finanční podmínky pro klub."

„Jsme rádi, že se nám povedlo vyjednat dobré finanční podmínky pro klub. A taktéž s Karlem dojednat dohodu o pozastavení smlouvy pro jeho možný případný návrat zpět do Litvínova," hlásí pro klubový web hcverva.cz generální ředitel Jiří Šlégr.

Budeme se těšit v budoucnu na jeho návrat zpátky do Litvínova

„Přejeme Karlu Kubátovi mnoho úspěchů a budeme se těšit v budoucnu na jeho návrat zpátky do našeho klubu," dodává Šlégr, který už po ztrátě klíčového zadáka jedná o případné kvalitní náhradě. Litvínov o ní bude informovat v nejbližších dnech.

Pro chemiky je Kubátův odchod velkou ztrátou. Klíčový hráč litvínovských zadních řad odehrál v extralize 564 utkání, zapsal v nich 62 branek a navrch přidal 134 nahrávek. S výjimkou sezony 2013-14, kdy byl ve Spartě, hrál jen v mateřském Litvínově.

Kubáta čeká ve 30 letech první zahraniční štace, potká se s Polákem

Nyní před ním stojí nová výzva, poprvé v kariéře si ve třiceti letech vyzkouší zahraniční štaci a pokusí se prosadit ve Vladivostoku. V Admiralu nebude jediným Čechem, v ruském klubu působí od letošní sezony také zkušený útočník Vojtěch Polák.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz