Zohornové a kdo dál? Na MS hraje pět bratrských dvojic

Foto: Alena Zapletalová

15. května 2019, 8:50

Jonáš Majtyka

(BRATISLAVA, od našeho zpravodaje) Norský útočník Mathis Olimb se letos musí v reprezentaci obejít bez svého bratra Kena Andreho. Do dějiště světového šampionátu tentokrát nepřicestoval ani jeden z trojice lotyšských Redlihsů.

I bez nich se ale na světovém šampionátu představí několik dvojic hráčů, kteří mají společné rodiče. O koho se jedná?

Českému fanouškovi s největší pravděpodobností naskočí jako první Tomáš a Hynek Zohornové. Prvně jmenovaný už má na světovém šampionátu něco odehráno, se svým mladším sourozencem poprvé nastoupil na mistrovství v Dánsku, kde Hynek odehrál jedno utkání. Letos se dá očekávat, že se spolu v jedné formaci objeví častěji.

Míříte do Bratislavy? Přečtěte si velký fanouškovský manuál! »

Bratry však najdeme i v dalších týmech, které se řadí mezi největší aspiranty na titul. Adrian a Mario Kempeovi již oba brousí ledy v NHL a v Bratislavě si splnili další sen – nastoupili spolu na mistrovství světa.

Foto: Alena Zapletalová

Velkou pozornost diváků i skautů se poté těší tým USA, který vzal na Slovensko Quinna Hughese a jeho mladšího bratra Jacka. Ten letos zažil fenomenální rok, když se představil na velkém turnaji dospělých, juniorů i hráčů do osmnácti let. V dubnovém draftu ve Vancouveru, kde shodou okolností hraje Quinn za místní Canucks, je mu předpovídána nejvyšší příčka.

Fanouškům české extraligy také jistě neunikla přítomnost Robertse Bukartse, jenž byl v průběhu uplynulého ročníku vyměněn z Třince do pražské Sparty. V dresu Lotyšska již poněkolikáté na největší hokejové akci roku nastupuje společně se svým sourozencem Rihardsem.

Nejvíc jsou rodinné vazby rozšířené v rakouském kádru. V něm totiž najdeme Thomase a Michaela Rafflovy, které v kabině navíc doplňuje jejich bratranec Alexander Rauchenwald. A aby toho nebylo málo, jejich otcové spolu dokonce třikrát vyhráli rakouský titul.

REPORTÁŽ: Představení Českého domu v Bratislavě »

Zajímavou kapitolou jsou poté pouhé shody jmen, jež najdeme třeba v týmech Německa, Velké Británie či Itálie. Největším extrémem je ale Dánsko. To totiž reprezentují hned čtyři hráči s příjmením Jensen, kteří na sebe nemají žádné rodinné vazby. Komentátorům navíc ztěžují práci podobnými či dokonce stejnými křestními jmény – Nicholas s Nicklasem a dva Jesperové.

Takový je tedy výčet všech bratrských dvojic, které můžou fanoušci spatřit v rámci vrcholu této sezony. Nám nezbývá než doufat, že nejúspěšnější bráchové budou nakonec Tomáš a Hynek z českého mužstva.

Foto: Alena Zapletalová

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz