<

Znám lepší Spartu, tvrdí Valenta. Proč by si ji přál do předkola?

Foto: hokej.zlin.cz

23. února 2019, 9:21

Michal Sedláček

Debakl od Plzně hodili za hlavu a doma skolili Spartu. Ševci se tak na Pražany dotáhli bodově a zároveň mají i lepší vzájemné zápasy. Tomu však obránce Tomáš Valenta moc velkou váhu nepřikládá.

„Nemyslím si, že je to výhoda. Ta liga je tak vyrovnaná, že se nedíváme, s kým máme jaký vzájemný zápas, my chceme každý vyhrát,” hlásí odhodlaně střelec první branky Beranů, jenž porážku Sparty nepovažuje za nějaký významný krok do předkola. „Myslím si, že to neznamená nic. My musíme jít zápas od zápasu a každý chtít vyhrát. Nedíváme se před sebe, za sebe, vždy chceme vyhrát,” opakuje.

Ocenil především výkon čtvrté lajny Zlína. „Celý zápas hrála čtvrtá lajna nadstandardně. Byl to dnes jejich zápas a to rozhodlo,” říká Valenta. Ve čtvrtém útoku ševců naskočil Jan Dufek z Poruby, jelikož Berany trápí poměrně velká marodka. Ze hry je nejproduktivnější hráč Jiří Ondráček, zkušený bek Tomáš Žižka a během zápasu si poranil třísla Štěpán Fryšara. Ševci nemohou využít ani Nicolase Werbika, který má potíže s ramenem. Petr Kanko z Poruby je také mimo hru kvůli tříslům. I přes to všechno zvládl Zlín zápas na výbornou.

„Myslím si, že to neznamená nic. My musíme jít zápas od zápasu a každý chtít vyhrát."

„Měli jsme před utkáním rozbor na videu a trenéři nám k tomu něco řekli, jak bychom mohli být úspěšní. Zaplať pánbůh, kluci to dodržovali a nám se to vrátilo v podobě vítězství,” těšilo Valentu. Berani po dvou třetinách vedli 4:1 a ve třetí dvacetiminutovce nedali Spartě žádnou naděje na vyrovnání. „Říkali jsme si, že hlavně nesmíme odstoupit od naší hry, která nás dostala k vedení. Hráli jsme poctivě dozadu, což bylo snad vidět a nebáli jsme se jet dopředu. To byl ten základ. Neodstoupit od naší hry.”

Pražané naopak prohráli druhý zápas v řadě i přes slova hlavního kouče Uwe Kruppa, jenž by rád stále bojoval o první šestku, začíná teď Spartě boj i o samotné předkolo. „Oni měli teď nějakou sérii, kdy víc vyhrávali venku, takže nešlo poznat, že by nebyli v pohodě. My jsme podle mě podali jeden z lepších výkonů a to byl základ k vítězství,” myslí si zlínský bek, ale na druhou stranu dodává. „Nemůžu komentovat, proč se to tak děje, ale určitě znám lepší Spartu.”

Nezapomněl ani opomenout podporu fanoušků, kterých přišlo téměř pět a půl tisíce. „Na zápas se Spartou vždycky přijde dost lidí. Je to takové lákadlo. My jim děkujeme, že se chytli a snad jsme je pozvali na další zápas a budou nás znovu podporovat,” přeje si šestadvacetiletý bek. Pokud by se Beranům povedlo do play off proklouznout, nejraději by se v něm utkali právě se Spartou.

„Nemůžu komentovat, proč se to tak děje, ale určitě znám lepší Spartu.”

„Je to atraktivní soupeř. Jak pro nás, tak i pro lidi. Tam se můžeme ukázat a myslím si, že je to jeden z hratelných soupeřů do předkola. To je ale ještě daleko. My se zatím díváme na nedělní utkání a od toho se budeme odrážet dál,” hlásí Valenta. Zlín přes Spartu v play off ještě nikdy nepřešel. Ovšem i samotná účast ševců v předkole by pro klub byla úspěchem. „Určitě by to byla výzva. Pro nás je každý soupeř v předkole výzva. Pro nás by to byl úspěch, ale nechci přebíhat. Je to ještě daleko.”

Zlínští mají nyní náskok tři body na jedenáctý Litvínov, ale horší vzájemný zápas. Verva má navíc těžký los, ale Tomáš Valenta upozorňuje: „My jsme na ně ztráceli pět nebo šest bodů a teď jsme před nimi, takže to může být za dva zápasy úplně jinak. Já bych nějak nepředbíhal,” varuje zlínský bek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz