Zmizí z KHL další klub? Problémy má tým, kde váleli Zohornové či Jordán

Foto: hcamur.ru

3. dubna 2020, 11:49

Václav Jáchim

Ve středu bylo potvrzeno, že ze startovního pole ruské Kontinentální ligy zmizí Admiral Vladivostok, ekonomické důsledky pandemie koronaviru možná totéž způsobí u dalšího klubu. Podle ruských médií je ohrožena účast Amuru Chabarovsk, kde letos působili bratři Zohornové, Marek Langhamer, Ondřej Vitásek a Michal Jordán.

Informaci přinesl web metaratings,ru s tím, že Amuru hrozí ztráta klíčových sponzorů, což by znamenalo ohromný finanční propad. Žádný z partnerů klubu ani vládní orgány v Chabarovském regionu údajně nejsou schopny investovat prostředky potřebné k účasti týmu v dalším ročníku.

Pandemie koronaviru vyžaduje investice v ekonomice a v jiných klíčových oblastech, hokej se dostal na vedlejší kolej. Klubu prý reálně hrozí konec účasti v Kontinentální lize, oficiální zpráva v tomto ohledu nicméně zatím nezazněla.

Když o vystoupení ze soutěže informoval Admiral, zástupci Amuru doufali, že je podobný osud nepotká. Kdyby ano, na východě Ruské federace by elitní ruská soutěž skončila úplně. Viceprezident klubu Alexander Filippenko ve čtvrtek uvedl, že by hrozivý scénář nastat neměl.

Foto: hcamur.ru

Klub podle jeho vyjádření obdržel záruky od tamního gubernátora, který navíc podepsal veškeré dokumenty nutné k účasti klubu v příští sezoně. Už předtím Amur uzavřel novou smlouvu s trenérem Alexanderem Guljavcevem, management pracuje také na budování kádru pro další období.

Ovšem tyhle personální operace realizoval i nedaleký Admiral Vladivostok, verdikt státních orgánů pak všechno bleskově změnil. V Ruské federaci dnes dopoledne evidovali oficiálně přes 4000 osob, které se nakazily koronavirem, 34 lidí nemoci podlehlo.

Připomeňme, že Amur Chabarovsk byl v uplynulých letech oblíbenou destinací českých hokejistů. Vynikající sezony absolvoval v klubu Tomáš Zohorna (na horním snímku), letos dres Amuru oblékali také jeho bratr Hynek, brankář Marek Langhamer, obránci Michal Jordán a Ondřej Vitásek.

V minulosti za Chabarovsk dlouho hrál obránce Jan Kolář, úspěšné období tam prožili Jakub Petružálek s Petrem Vránou. Za klub z Dálného východu svého času nastupovali rovněž třinecký střelec Martin Růžička, Marek Kvapil, Jan Platil, Tomáš Filippi, Marek Hrbas, Libor Kašík či Ivan Padělek.

Foto: hcamur.ru

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz