Změny ve Washingtonu: Kempný už nehraje s Carlsonem, Gudas na tribuně

Foto: nhl.com

3. března 2020, 15:49

Jiří Lacina

Uzávěrka přestupů přinesla řadu změn, které neminuly ani sestavu obhájce Stanley Cupu z roku 2018. V útoku zkusili Capitals v neděli chvílemi čistě ruské útočné trio Ovečkin - Kuzněcov - Kovalčuk, změny neminuly ani obranu. Z českého pohledu nezbývá než dodat bohužel.

Duo našich beků neustálo konkurenci, která narostla s příchodem obránce San Jose Brendana Dillona. Devětadvacetiletý bek zaujal místo v první dvojici po Michalu Kempném, tedy vedle Johna Carlsona. Pro českého zadáka tím vyvrcholilo období, kdy obtížně hledal svou hru. Aspoň tak reflektoval jeho výkony tisk a kritický k sobě byl i sám Kempný.

„Abych k vám byl upřímný, posledních pár zápasů nebylo z mé strany dobrých,“ řekl před několika dny novinářům.

Chyby přiznává, odpověď na ně ale hledá těžko. Po čtvrtečním zápase s Winnipegem měl dlouhý pohovor s trenérem Toddem Reirdenem, aby si vyjasnili postoje. Vždycky si rozuměli. Kempný doufá, že konverzace povede k obratu k lepšímu.

„Jsme k sobě upřímní celou dobu, od chvíle, kdy jsem přišel,“ říká hodonínský rodák. „Řekl jsem mu, jak jsem se cítil a jak se cítím, byla to příjemná diskuse. Věřím, že mi to pomůže být znovu Michalem Kempným, jak ho všichni znají. Výmluvy nehledám.“

Foto: nhl.cz

Příchod Dillona zatřásl sestavou. Kempný už není členem první obranné formace, kde ho nahradil právě bek Sharks. „Teď zrovna nenastupuju proti nejlepším hráčům soupeře, jak jsem byl zvyklý. S Radko Gudasem si rozumíme. Makám a hraju, co se ode mě požaduje,“ řekl Čech.

Ano, Kempný se nejdřív přesunul do třetí dvojice ke Gudasovi, což znamenalo významnou redukci času na ledě. V neděli nastupoval s Dmitrijem Orlovem, odehrál čtrnáct minut; jeho český parťák vypadl ze sestavy úplně.

„Gudas je poslední obětí snahy vyspravit modrou čáru u Capitals,“ píše CBS Sports. Tvrdý bek se letos prezentoval slušnými výkony, ubral v pobytu na trestné lavici, defenzivně byl spolehlivý. V plus minus (+17) není ve Washingtonu lepšího hráče. Tradičně dál přispíval ostrou hrou a v sezoně rozdal už 162 hitů, což je průběžně páté nejvyšší číslo v mužstvu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz