Změny v Třinci: Přichází Jaroměřský i Raszka, končí čtyři hráči. Kdo zůstává?

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

1. května 2020, 0:04

Jan Šimek

V Třinci na nic nečekali a změny v kádru ohlásili hned, jak to bylo možné. Slezský klub potvrdil příchody obránce Jana Jaroměřského a brankáře Ondřeje Raszky, končí naopak Jan Hladonik, Petr Kváča, Vladimír Roth a Roman Szturc. O změnách v kádru Oceláři informovali bezprostředně po půlnoci, kdy se znovu otevřelo přestupové období.

Slezané oficiálně potvrdili veřejné tajemství – a sice příchod zadáka Jana Jaroměřského z Olomouce. „Máme velkou radost, že se nám ho podařilo získat. Stal se z něj výborný obránce, nabral herní zkušenosti, dovede číst hru, ale dokáže i v pravý čas podpořit útok. Jeho čísla hovoří jasně. Loni byl během 49 odehraných zápasů na ledě jen u 22 inkasovaných branek Olomouce při rovnovážném stavu na ledě, to je naprosto fantastický výsledek,“ říká na třineckém webu sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

Za Třinec bude chytat i zkušený třicetiletý gólman Ondřej Raszka. Třinecký rodák s polským pasem má za sebou i zápasy v reprezentaci našich severních sousedů. Klub počítá s tím, že následující sezonu zahájí v partnerském Frýdku-Místku.

Oceláři ovšem dále jednají o příchodu posil. „Už v minulosti se nám podařilo přivést borce jako Wojtek Wolski, chvíli tu byl Andrej Nestrašil. Byl bych rád, kdyby se nám opět povedlo něco podobného. S některými jmény z této kategorie výrazně nadstandardních hráčů jsme v kontaktu, ale musíme si uvědomit, že jde o opravdu rozdílové hokejisty, o které je velký zájem a kteří si mohou vybírat,“ připomíná Peterek.

Končí kvarteto hráčů, opory prodloužily

Další zápasy už v Třinci nepřidají brankář Petr Kváča, obránce Vladimír Roth a útočníci Jan Hladonik s Romanem Szturcem. „U některých jsme dospěli k názoru, že už by pro nás nebyli dál tak platní, jak bychom potřebovali, dalším jsme nabídku na nový kontrakt naopak předložili, ale oni se nakonec rozhodli podepsat smlouvu s jiným klubem. Mrzí nás zejména odchody Petra Kváči a Honzy Hladonika. S oběma jsme počítali jako s tzv. projektovými hráči. Chtěli jsme, aby u nás byli dlouho, ale s agentem Petra, o kterém jsme si mysleli, že by mohl být jednou novým Šimonem Hrubcem, který to dotáhl až na reprezentační úroveň a na mistrovství světa, jsme se výrazně rozcházeli v otázce délky nového kontraktu,“ popisuje třinecký sportovní ředitel.

„V případě Honzy jsme na naši nabídku nedostali od agenta protinávrh a bylo nám sděleno, že jeho budoucnost se bude ubírat jiným směrem. Je mi to líto, protože Honza udělal letos velký pokrok. Po začátku, kdy se mu bodově nedařilo, jsme cítili, že potřebuje nabrat sebevědomí, a proto se přesunul do Frýdku-Místku, kde dostal velký herní prostor. Každopádně všichni jmenovaní si zaslouží velké poděkování za to, co pro náš klub odvedli,“ dodává Peterek.

Adamský, Polanský a Wolski? Jedná se

Se slezským klubem dosud podepsali kontrakt útočníci Ondřej a Michal Kovařčíkovi, brankář Jakub Štěpánek, obránce Milan Doudera, hlavní kouč Václav Varaďa, jenž se v Třinci upsal až do roku 2027, polský dravec Aron Chmielewski, tvrďák David Musil, zadák Jan Zahradníček a naposledy útočník David Kofroň.

K nim se teď přidaly další čerstvé podpisy – s klubem prodloužili smlouvu útočníci Erik Hrňa, Matěj Stránský, obránci Marian Adámek, Guntis Galvinš, Filip Haman či Ondřej Hrachovský. Pod Javorovým setrvají i asistent trenéra Marek Zadina a dlouholetý trenér gólmanů Jaroslav Kameš. Pokračují i opory jako Vladimír Dravecký, Martin Gernát, Patrik Hrehorčák, Tomášové Marcinko a Kundrátek, Martin Růžička i Petr Vrána, jimž dál běží platné kontrakty.

Třinec dále jedná o další spolupráci s brankářem Lukášem Danečkem, obránci Jakubem Matyášem, Lukášem Krajíčkem a útočníky Wojtekem Wolskim, Martinem Adamským, Jiřím Polanským a Štěpánem Novotným.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz