Změny na Spartě: Pražané hlásí už devátý podpis, ale i dva odchody

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

23. dubna 2020, 18:40

Jan Šimek

Sparta dál pokračuje ve skladbě kádru na příští extraligovou sezonu. Pražané se dohodli na podpisu smlouvy s útočníkem Andrejem Kudrnou, který se upsal na další rok. Naopak sparťanský dres už nebudou oblékat kanadský bek Jeremie Blain a forvard Jiří Smejkal.

Slovenský útočník Andrej Kudrna je devátým hráčem, kterého si Pražané v poslední době pojistili. „Jsme rádi, že jsme se s ním domluvili na novém ročním kontraktu. Andrej Kudrna už je ve Spartě šest let,“ připomíná sportovní ředitel Sparty Petr Ton dlouholeté služby urostlého Slováka.

S klubem z Holešovic se na spolupráci už dříve domluvili kapitán Michal Řepík, útočníci Jan Buchtele s Miroslavem Formanem a Robertem Říčkou, obránci Tomáš Dvořák, Milan Jurčina, Tomáš Pavelka a Jan Košťálek.

Foto: hcsparta.cz

Posilu má i sportovní úsek, kterému bude nově pomáhat někdejší zadák Pavel Šrek. Všechny tyto změny klub oznámil prostřednictvím živě vysílaného pořadu Sparta On Air na svém Facebooku a Instagramu.

„Pavel Šrek končí na pozici asistenta u dorostu a přesouvá se ke mně a Jardovi Hlinkovi do kanceláře. Nechci říct manažer, ale vyloženě bude mít na starost administrativu, přestupy a další podobné věci kolem mládeže,“ vysvětluje sportovní ředitel pražské Sparty Petr Ton.

Ve Spartě naopak končí Jeremie Blain. Osmadvacetiletý Kanaďan v pražském klubu strávil dvě sezony, v uplynulém extraligovém ročníku sehrál 49 utkání, ve kterých vstřelil tři branky a na dvanáct přihrál. S ním se Ton a spol. nedomluvili na podmínkách další spolupráce.

Po více než třech letech v pražském klubu se loučí i útočník Jiří Smejkal. Dravý hokejista míří vstříc zahraničnímu angažmá. „Měl dobrou sezonu, je v mladém a produktivním věku, takže se to rozhodl zkusit v cizině. Poděkovali jsme mu za výbornou práci, kterou tady odvedl. Budeme věřit, že až se jednou rozhodne vrátit, Sparta bude jeho klub,“ přiznává Ton.

Třiadvacetiletý šikula fanouškům Sparty v krátkém vzkazu poděkoval za podporu: „Ahoj sparťani, rozhodl jsem se využít nabídku ze zahraničí. Je mi ctí, že jsem mohl oblékat sparťanský dres a doufám, že ho v budoucnu ještě obléknu. Díky, že jste za námi vždycky stáli. Spartu nezastavíš,“ vzkazuje Smejkal.

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz