Změní loňská hvězda Liberce dres? Slovenský útočník může jít z KHL do Švýcarska

22. února 2021, 16:01

Václav Jáchim

Loni prožil v Liberci famózní sezonu, Libor Hudáček si v 50 extraligových zápasech připsal 60 bodů. Slovenský útočník posléze podepsal smlouvu s Nižněkamskem a uskutečnil návrat do KHL, teď se ale bude patrně brzy stěhovat. Podle listu Le Matin je o Hudáčka velký zájem ve Švýcarsku.

Zmíněný deník uvádí kontakty hráče s Lausanne, kam nedávno přešel obránce Vladimír Roth, a kde je sportovním šéfem olympijský vítěz z Nagana Petr Svoboda. Ve hře jsou ale možná i jiné kluby z nejvyšší soutěže v zemi pod Alpami.

„Ve Švýcarsku končí přestupní termín v závěru února, podobně tomu je také ve Finsku. Určité varianty jsou, ale řešit je zatím nemůžeme. Libor je stále smluvně vázaný v Nižněkamsku," řekl hokej.cz agent Vladimír Vůjtek ze společnosti Eurohockey Services, který hráče zastupuje v zemích mimo KHL.

Hudáček má v Nižněkamsku výbornou bilanci. Za Něftěchimik sehrál 49 soutěžních utkání, vstřelil 17 gólů a přidal 21 nahrávek. Klub nasbíral 35 bodů a v tabulce Východní konference KHL je jedenáctý. Už delší dobu je jasné, že nepostoupí do play off, Nižněkamsku tedy sezona skončí už po základní části.

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Tato skutečnost je s ohledem na budoucnost slovenského útočníka klíčová. Švýcarský deník Le Matin zmiňuje, že tento týden by mělo dojít k rozvázání smlouvy hráče s Něftěchimikem, pokud se tak stane, přesunu vicemistra světa 2012 do země Helvétského kříže by nejspíš nic nebránilo.

Švýcarské kluby projevovaly o Hudáčka zájem už loni na jaře, ve hře byl také jeho přesun do Třince, nicméně třicetiletý rodák z Levoče se tehdy rozhodl pro angažmá v Rusku.

Slovenský reprezentant, který startoval na šesti světových šampionátech, si KHL už dřív vyzkoušel ve Slovanu Bratislava. Tři sezony hrál nejvyšší švédskou ligu za Örebro a Färjestad, teď je blízko stěhování do další evropské soutěže. Jasno bude v průběhu tohoto týdne.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz