Změna! Na Švédské hry letí i útočník Zdráhal

Foto: Jan Beneš, Český hokej

4. května 2022, 10:47

Ondřej Mach

S českou reprezentací odletí do Stockholmu na Švédské hry také Patrik Zdráhal, litvínovský útočník měl přitom tým po turnaji v Ostravě opustit. Trenér Kari Jalonen rozšířil aktuální nominaci na třicet hráčů.

Důvod? 

Obránce Radim Šimek a útočníci Dominik Simon s Tomášem Hertlem se k české výpravě připojí až v pátek.

Do kádru se tak i přes avizovaný škrt vrací právě Zdráhal. Realizační tým už bude mít po vítězném domácím turnaji k dispozici posily z NHL včetně Karla Vejmelky, Filipa Hronka nebo Jakuba Vrány.

Do přípravy národního týmu se přidá ještě čtveřice borců z finále Tipsport extraligy: konkrétně Tomáš Kundrátek s Davidem Musilem z Třince a Michal Moravčík s útočníkem Filipem Chlapíkem ze Sparty.

Mistrovství světa ve Finsku se naopak nezúčastní forvard Dmitrij Jaškin, kterému start na šampionátu zatrhla Arizona. S týmem tedy zůstal jiný útočník Ondřej Beránek.

Češi vstoupí do Švédských her ve čtvrtek střetnutím s výběrem Tre Kronor. O dva dny později vyzvou Finsko a další prověrku před jedním z vrcholů sezony zakončí bitvou se Švýcarskem.

Soupiska Česka pro Švédské hry

Brankáři:
Karel Vejmelka 
(Arizona Coyotes, NHL), Štěpán Lukeš (HC Energie Karlovy Vary), Marek Langhamer (Ilves, Finsko).

Obránci:
Jan Ščotka (JYP Jyväskylä, Finsko), Michal Jordán (Amur Chabarovsk, KHL), David Jiříček (HC Škoda Plzeň), Jakub Krejčík (Dinamo Minsk, KHL), David Sklenička (Kärpät Oulu, Finsko), Michal Moravčík (HC Sparta Praha), Tomáš Kundrátek, David Musil (oba HC Oceláři Třinec), Filip Hronek (Detroit Red Wings, NHL), Radim Šimek (San Jose Sharks, NHL).

Útočníci:
Jiří Černoch, Jakub FlekOndřej Beránek (oba HC Energie Karlovy Vary), Petr Holík (HC Kometa Brno), Petr Kodýtek (HC Škoda Plzeň), Matěj Blümel (HC Dynamo Pardubice), Jiří Smejkal (Lahti, Finsko), Roman Červenka (Rapperswil-Jona Lakers, Švýcarsko), Matěj Stránský (Davos, Švýcarsko), Michael Špaček (Frölunda HC, Švédsko), David Krejčí (HC Olomouc), Hynek Zohorna (IK Oskarshamn, Švédsko), Filip Chlapík (HC Sparta Praha), Jakub Vrána (Detroit Red Wings, NHL), Tomáš Hertl (San Jose Sharks, NHL), Dominik Simon (Anaheim Ducks, NHL), Patrik Zdráhal (HC VERVA Litvínov).

Realizační tým:

Generální manažer: Petr Nedvěd
Manažer týmu: Jan Černý
Hlavní trenér: Kari Jalonen
Asistenti trenéra: Libor Zábranský a Martin Erat
Trenér brankářů: Zdeněk Orct
Videotrenéři: Kalle Kaskinen a Jiří Horáček
Videotechnik: Denis Havel
Kondiční trenér: Dominik Kodras
Fyzioterapeuti: Adam Havel a Radovan Sakaláš
Kustodi: Zdeněk Šmíd, Petr Šulan a Oldřich Kopecký
Media manažer: Ondřej Kalát

Foto: Jan Beneš, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz