<

Žluté dresy – zlaté štěstí. Krásná medaile, rozplývá se Trnková

Foto: ČOV / Václav Pancer

(LAUSANNE, od našeho zpravodaje) Nenesla snadno, že se nedostala do nominace na hlavní hokejový turnaj Olympijských her mládeže. Kdo by taky nesl. Ovšem Zuzana Trnková stejně poletí domů se zlatou medailí!

Vybojovala ji v turnaji mezinárodních týmů tři na tři. Proti jejímu žlutému dresu možná není zlato tak dobře vidět, ale jinak jí přinesl zářivé štěstí.

„Medaile je krásná, úplně super! Je těžká, ale fakt dobrá,“ rozplývá se Zuzana Trnková. „Cením si ji hrozně vysoko, protože je zlatá. Ještě ke všemu jsme žluté... Je to největší medaile, co jsem kdy mohla vyhrát.“

Trnková si finále v Lausanne užila, jak se patří. Její tým odehrál parádní zápas a zvítězil 6:1, to všechno před skvělou kulisou několika tisícovek diváků.

„Když hrajeme nějaký turnaj třeba u nás v Třebíči, vůbec tam není tolik lidí. Teď když jich tady bylo tolik, podle mě nás to povzbudilo a chtěly jsme tu zlatou,“ líčí.

Černému týmu ve skupině podlehla, pak si přála odvetu. Vyšlo jí nejen přání, ale hlavně i ta odveta. „Povedlo se nám to úplně jako ze snu. Černí nás hodně podcenili,“ myslí si Trnková, jež se spoluhráčkami zvládla suverénně oba zápasy o medaile. „Jo, to se mi líbilo. Jak jsme se dostaly do semifinále, tak nás to nakoplo,“ věří.

Foto: ČOV / Václav Pancer

Česká reprezentantka si přitom ve Švýcarsku prošla celou řadou zdravotních lapálií. První ji potkaly ještě před začátkem turnaje, další pak v jeho průběhu a dokonce i při finále.

„Prvně mě na tréninku podrazila jedna gólmanka, pak mě bolelo rameno, které mám zatejpované. Potom jsem na to rameno spadla znova, tak mě zase bolelo,“ počítá. „Ty jo... Potom mě hráčka trefila hokejkou do obličeje přímo pod košík, kde jsem neměla helmu,“ usměje se.

„A naposledy ve finále mě jedna narazila na mantinel, spadla jsem a ruplo mi v zádech. Ale dohrála jsem to, protože jsem nechtěla sedět na lavičce a koukat,“ ujišťuje, že odstoupení pro ní nebylo ve hře.

Pak už si mohla dojít pro krásné zlato. „V kabině to prý oslavíme, budeme pouštět písničky, zpívat a podepisovat dresy,“ dodává.

Foto: ČOV / Václav Pancer

Foto: ČOV / Václav Pancer

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz