Zlatý hattrick nepřišel. Muži i ženy končí na MS v inline hokeji stříbrní

Foto: Tomáš Kříž, ČOV

13. července 2019, 23:34

Adam Bagar

Po juniorech už český inline hokej na World Roller Games v Barceloně další zlato nepřidal, muži i ženy se ve finále sklonili USA a berou stříbrné medaile. Hokejistky nejdřív padly 1:3, hokejisté pak podlehli 0:3.

Čeští inline hokejisté neobhájili titul z loňského šampionátu v Asiagu, když ve finále nenašli recept na výborně chytajícího Michaela Maczynského. V taktické bitvě se na gól čekalo až do 24. minuty, kdy plzeňského gólmana Dominika Frodla překonal Peter DiMartino.

Češi tlačili marně, naopak v závěru zvýšil Peter Joseph Kavaya a 49 sekund před koncem už při hře bez brankáře pojistil vítězství William Pascalli. Američané ovládli MS už pošestnácté, ale nejúspěšnějším týmem zůstává ten český, který bral medaili popatnácté v řadě.

„Mrzí nás to, chtěli jsme Američany zase porazit. Finále bylo těžké, oba týmy na něj byly dobře připravené. Byly to spíš šachy. Pro nás byla velká nevýhoda, že jsme hráli hodně bez puku, což nás stálo moc sil. Kluci ale jinak sehráli super turnaj,“ hlásí kouč Martin Tvrzník.

Foto: Tomáš Kříž, ČOV

Češky moc toužily Američankám oplatit loňskou finálovou porážku. Nepovedlo se. V souboji neporažených celků zlomila bezgólový stav až v čase 18:13 Jennifer Rose Friedmanová, mezi 24. a 26. minutou potom zvýšila dvěma góly Kyla Elizabeth Sandersová už na 3:0.

Češky už jen stihly aspoň smazat nelichotivou nulu na svém kontě. Skóre korigovala Kateřina Mrázová, která s 35 body za 19 branek a 16 nahrávek ovládla produktivitu turnaje, když o sedm bodů předčila spoluhráčku Natálii Mlýnkovou. Zlato podesáté braly hráčky USA.

„Mají skvělou gólmanku, jsou zkušené, umějí si to dát a využít našich chyb. Holky se ale snažily, makaly, šly do toho, druhou půlku odehrály opravdu lépe. Jsou tam ještě maličké chybičky v disciplíně, ale je to mladý tým, který sbírá zkušenosti,“ líčí trenér Mikael Pančák.

Konečné pořadí mužů:

1. USA, 2. Česko, 3. Francie, 4. Kanada, 5. Španělsko, 6. Švýcarsko, 7. Slovensko, 8. Itálie, 9. Kolumbie, 10. Lotyšsko, 11. Brazílie, 12. Velká Británie, 13. Švédsko, 14. Německo, 15. Namibie, 16. Tchaj-wan, 17. Mexiko, 18. Írán, 19. Japonsko, 20. Irsko, 21. Čína, 22. Macao, 23. Indie.

Konečné pořadí žen:

1. USA, 2. Česko, 3. Španělsko, 4. Itálie, 5. Finsko, 6. Kanada, 7. Francie, 8. Japonsko, 9. Velká Británie, 10. Švédsko, 11. Nový Zéland, 12. Austrálie, 13. Tchaj-wan, 14. Čína, 15. Indie.

Foto: Tomáš Kříž, ČOV

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz